2018-06-19 08:48:34
Φωτογραφία για Κύκλωμα έκδοσης διπλωμάτων: Ο Στουπής περιμένει απαντήσεις από τον Μπακογιάννη για τα κρούσματα διαφθοράς στις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Στερεά Σε Νέα Τροχιά», Νίκος Στουπής ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία Η ερώτηση αφορά τα πρόσφατα κρούσματα διαφθοράς στο τμήμα Συγκοινωνιών Λαμίας.

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών. Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ.

Ζητείται πλήρης ενημέρωση επί του θέματος, ποιες είναι οι αντίστοιχες ενέργειες της Περιφέρειας γι΄αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο, και προτείνεται να γίνει μια εκτενής συζήτηση για το πως θα πρέπει να κινηθεί από εδώ και στο εξής η Περιφερεια. 

Ακολουθεί η ερώτηση:

«ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη κ. Κ. Μπακογιάννη

Κύριε Περιφερειάρχα,

Με λύπη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι στην ΠΕ Φθιώτιδας εμφανίστηκαν κρούσματα διαφθοράς στο τμήμα συγκοινωνιών. Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να προστεθεί στη σκιά αντίστοιχου γεγονότος στη Περιφέρεια, εάν αναλογιστούμε το παλαιότερο συμβάν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών στη Χαλκίδα.


Με βάση τα παραπάνω:

1. Αιτούμαστε πλήρη ενημέρωση επί του θέματος, με αυτά που μπορούν να είναι δημοσιεύσιμα μέχρι σήμερα, το βάθος και την έκταση του προβλήματος, τις πιθανές διασυνδέσεις και παρακλάδια στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες .

2. Ερωτούμαι: Έχει υπάρξει από μεριάς Περιφέρειας ανασκόπηση και αξιολόγηση της κατάστασης ;

Έχουν εντοπιστεί «τρύπες» στο θεσμικό πλαίσιο που χρήζουν αντιμετώπιση; Είναι απλώς θέμα ατόμων –στελεχών των συγκεκριμένων θέσεων; Υπάρχει σχέδιο ενεργειών για την οριστική εξάλειψη και αποτροπή παρόμοιων τέτοιων συμβάντων;

Μήπως χρειάζεται, εν τέλει, μια συζήτηση και προτάσεις για μια διαφορετική οργάνωση των αντίστοιχων υπηρεσιών, ώστε να μειώνονται οι “πειρασμοί”, να μην απαξιώνεται ο Δημόσιος τομέας και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, να ενισχύεται η διαφάνεια και η αξιοπιστία τους, όσον αφορά τον μοναδικό λόγο ύπαρξής τους που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του πολίτη;».
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ