2018-06-20 09:42:42
Φωτογραφία για Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις κόκκινες ελιές στο δέρμα
Οι κόκκινες ελιές, γνωστές ως κερασόχροα αιμαγγειώματα ή στίγματα του Morgan, εμφανίζονται μετά τα 25 έως 30 χρόνια.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ευρήματα στο δέρμα των εξεταζόμενων στο δερματολογικό ιατρείο είναι οι κόκκινες ελιές, που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος. Σύμφωνα με δερματολόγους, δεν πρέπει να εμπνέουν ανησυχία, καθώς πρόκειται για απολύτως ασφαλείς εκδηλώσεις, που σχετίζονται κυρίως με την ηλικία του φορέα τους.

Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι πάντα καλό να προσέχετε κάθε νέα ελιά ή κάθε μετάλλαξη ήδη υπάρχουσας ελιάς και κηλίδας στο δέρμα.

Τύποι

Ελιές με ακανόνιστα χαρακτηριστικά: Οι περισσότερες ελιές κυμαίνονται από ανοικτό καστανό έως σκούρο καφέ χρώμα. Ωστόσο, οι «άτυποι σπίλοι» (επίσης γνωστό και ως δυσπλαστικοί) μπορεί να περιλαμβάνουν αποχρώσεις του κόκκινου, μαζί με καφέ. Αυτού του τύπου οι κόκκινες ελιές είναι συχνά μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις απλές κρεατοελιές και μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιαδήποτε ηλικία αν και συνηθέστερα βγαίνουν στην πλάτη, στο στήθος και στο τριχωτό της κεφαλής
. Οι άτυποι σπίλοι είναι πιο κοινοί σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και θα πρέπει να εξετάζονται από γιατρό για να εξασφαλιστεί ότι δεν είναι καρκινικοί.Ελιές τύπου Spitz:Αυτές οι κόκκινες ελιές εμφανίζουν συνήθως διόγκωση σαν ένα σπυράκι και έχουν την τάση να αιμορραγούν εάν τις γδάρετε. Αναπτύσσονται πιο συχνά στο κεφάλι, το λαιμό, τα χέρια ή τα πόδια και είναι συνήθως λιγότερο από 1 εκατοστό σε μέγεθος. Πιο συχνά αναπτύσσονται σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και συνήθως εμφανίζονται κατά την παιδική ηλικία, παρόλο που μπορεί να εκδηλωθούν και σε ενήλικες.Αγγειώματα: Τα αγγειώματα είναι πολύ συχνά και επηρεάζουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Συνήθως αρχίσουν να εμφανίζονται σε ενήλικες κατά τη διάρκεια της τρίτης ή τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους και αυξάνουν σε αριθμό με την πάροδο της ηλικίας.

Πώς αντιμετωπίζονται;

Η αντιμετώπισή τους είναι απλή και γίνεται στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία και εφαρμογή ηλεκτροκαυτηρίασης ή laser, με πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα και χωρίς να μένουν ουλές ή υπερμελαγχρώσεις.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ