2018-06-20 09:54:58
Φωτογραφία για Χωρίς «κεραμίδι» και γιατρούς ακόμη οι ΤΟΜΥ! Όλα τα αγκάθια
Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Χωρίς κτίρια παραμένουν οι περιβόητες ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, ενώ δυσεύρετοι είναι και οι γιατροί.

Εγκαταλείφθηκαν όπως φαίνεται οι προσπάθειες από το υπουργείο Υγείας για την ανεύρεση αυτόνομων κτιρίων για τις περιβόητες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Οι πολυδιαφημισμένες Τοπικές Μονάδες Υγείας, παραμένουν χωρίς δικά τους κτίρια αφού εδώ και καιρό έχουν …εισβάλει στα κτίρια των Κέντρων Υγείας, άγνωστο βέβαια με ποιο σκοπό τη στιγμή μάλιστα που καλούνται οι γιατροί των Κέντρων Υγείας να καλύψουν τις ανάγκες των ΤΟΜΥ. Δείτε ΕΔΩ την αναγκαστική μετακίνηση: «Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος»

Βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιμένει στη δημιουργία των …άστεγων ΤΟΜΥ, δεδομένου ότι για να εκταμιευθούν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ, πρέπει να παρουσιασθεί έργο.


Και χωρίς γιατρούς

Από την άλλη άγνωστο παραμένει πως θα λειτουργήσουν τελικά όταν οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη. Οι ελπίδες προς ώρας εστιάζονται στη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί δεδομένου ότι η σύμβαση είναι διετής με την προσδοκία να ανανεωθεί για άλλα δύο χρόνια. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Νέα προκήρυξη για τους γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Όλες οι προϋποθέσεις»

Ωστόσο ένα από τα βασικά αγκάθια είναι και το γεγονός ότι οι γιατροί των ΤΟΜΥ,που μπορεί να είναι και γιατροί από τα Κέντρα Υγείας τα οποία μάλιστα μπορεί και να εφημερεύουν κιόλας, θα πρέπει να πραγματοποιούν και κατ’ οίκον επισκέψεις ωςοικογενειακοί γιατροί. Άγνωστο βέβαια πως, με τι εξοπλισμό και τι μέσο μετακίνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), μιλούν για Κέντρα Υγείας υπό κατάρρευση χωρίς γιατρούς και υποδομές.

Πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχισθούν τα εγκαίνια στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, δεδομένου ότι θα πρέπει να αυξηθούν μέχρι το τέλος του χρόνουκαι να διαθέτουν οικογενειακούς γιατρούς για να εγγραφούν όλοι οι Έλληνες έως το τέλος του χρόνου, όπως είναι και οι δεσμεύσεις μας στην τρόικα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ