2018-06-20 10:17:08
Φωτογραφία για ΝΔ: Κίνδυνος να γίνει η Αττική απέραντος σκουπιδότοπος λόγω κυβέρνησης
Εγκληματικές επιλογές, απουσία στρατηγικής και ιδεοληψίες στη διαχείριση απορριμμάτων, καταλογίζουν στην κυβέρνηση 34 βουλευτές της ΝΔ. Καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν μέτρα αποτροπής ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος.

Αποπνικτική τείνει να γίνει η κατάσταση σε πολλούς δήμους της Αττικής, καθώς για ένατη ημέρα παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής λόγω ρήγματος με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να ξεχειλίζουν από τους κάδους.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 2.000 τόνοι απόβλητων την ημέρα συσσωρεύονται σε δρόμους και γειτονιές δήμων της Αττικής, ενώ είναι άγνωστο ποτέ θα ξεκινήσει η ομαλή λειτουργιά του ΧΥΤΑ.

Το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίμματα στους δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής φέρνουν στη Βουλή, 34 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον αρμόδιο τομεάρχη Κώστα Σκρέκα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κίνδυνο μετατροπής των δρόμων της Αθήνας σε απέραντο σκουπιδότοπο, αφού όπως επισημαίνουν καθημερινά μένουν στους δρόμους περίπου 2.000 από τους συνολικά 5.000 τόνους σκουπιδιών.


Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζουν στην κυβέρνηση εγκληματικές πολιτικές, απουσία στρατηγικής και ιδεοληψίες στη διαχείριση απορριμμάτων, με κίνδυνο μετατροπής του προβλήματος σε περιβαλλοντικό έγκλημα.

«Η κυβέρνηση με την ανάληψη της εξουσίας το 2015 εφαρμόζοντας μία πρωτοφανή ρεβανσιστική και ανερμάτιστη πολιτική, προχώρησε στην ακύρωση των διαδικασιών κατασκευής τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων (σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα) με τους αντίστοιχους χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). Σημαντική εκκρεμότητα αποτελούν επίσης τα έργα των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και Βιοαποβλήτων στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (Ελαιώνα και Κατεχάκη), που δυνητικά θα μπορούσαν να αποφορτίσουν το ΧΥΤΑ Φυλής», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι ερωτώντες βουλευτές.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί μείζων θέμα πολισμού και σεβασμού της διαβίωσης και της υγείας των πολιτών και καταλήγουν, τονίζοντας ότι: «η έλλειψη σχεδιασμού και η τυφλή ιδεοληψία στη διαχείριση των απορριμμάτων από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έφτασε την κατάσταση στο απροχώρητο. Είτε είναι ερασιτεχνισμός, είτε είναι άγνοια, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο έσχατο σημείο. Η πολιτεία ολιγωρεί και οι πολίτες ακόμη μια φορά έρχονται αντιμέτωποι με το παράλογο».

Οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση της κατάστασης, ενώ ζητούν και σαφές χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του ρήγματος που προκλήθηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Για περιβαλλοντικό έγκλημα κάνει λόγο ο Κώστας Σκρέκας. Με αφορμή και την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης που συνυπογράφουν οι 34 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα οδηγούν σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα μετατρέποντας το Λεκανοπέδιο Αττικής σε απέραντο σκουπιδότοπο».

«Η ακύρωση του σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια εκατομμυρίων κατοίκων» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: www.skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ