2018-06-20 13:55:53
Φωτογραφία για Ευρυαγγείες και προβλήματα τώρα το καλοκαίρι
Οι ευρυαγγείες είναι διεσταλμένα φλεβίδια ή τριχοειδή αγγεία του δέρματος, που φαίνονται κάτω από την επιδερμίδα.

Η εμφάνισή τους οφείλεται κυρίως σε κληρονομικότητα και ορμονικές μεταβολές. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι επίσης η παρατεταμένη ορθοστασία, η έλλειψη φυσικής άσκησης, το υπερβολικό βάρος, η κακή διατροφή και το κάπνισμα.

Μεγάλο ποσοστό γυναικών αναπτύσσει ευρυαγγείες κατά την εγκυµοσύνη. Αυτό είναι αποτέλεσµα της αύξησης του επιπέδου ορμονών, αύξησης του όγκου αίματος και της πίεσης που ασκείται στις πυελικές φλέβες από την διογκωμένη μήτρα. Ένα μέρος αυτών των ευρυαγγειών μπορεί να εξαφανιστεί μετά από μερικούς μήνες αλλά ένα άλλο μέρος μπορεί να παραμείνει µόνιµα.

Οι πιο πολλοί από τους ασθενείς που έρχονται για εξέταση έχουν σαν κύριο πρόβλημα το αισθητικό µέρος. ΄Αλλοι πάλι, οι οποίοι έχουν ευρυαγγείς σε συνδυασμό με κάποιου βαθμού φλεβική ανεπάρκεια, παρουσιάζουν πόνο, νιώθουν βάρος, κούραση, κάψιμο ή φαγούρα στα κάτω άκρα, κυρίως µετά από ορθοστασία και όταν κάνει ζέστη.

Στην περίπτωση συνύπαρξης πιο σοβαρής φλεβικής ανεπάρκειας συνίσταται πρώτα η θεραπεία των παθολογικών φλεβών (κιρσών) και στη συνέχεια η θεραπεία των ευρυαγγειών. Για την αξιολόγηση του προβλήματος είναι απαραίτητη μία συστηματική κλινική εξέταση και στην συνέχεια μελέτη των φλεβών με ειδικό υπερηχογράφο αγγείων (triplex).

Πηγή: Ιάτωρ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ