2018-06-20 18:27:05
Φωτογραφία για Ο Τζανέτος Φιλιππάκος για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ας αναλογιστούμε τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Κάποιοι από αυτούς τα κατάφεραν, κάποιοι δυστυχώς όχι, ενώ άλλοι αγωνίζονται ακόμα με ελπίδα και ψυχικό σθένος, παρά τις αντιξοότητες.

 Ας μην ξεχνάμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς στη θέση τους.

 

“Ειδικά οι Έλληνες, γνωρίζουμε πολύ καλά τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Για αυτό άλλωστε και έχουμε διαχρονικά αποδείξει στην πράξη, τι σημαίνει ανθρωπιά, στήριξη και αλληλεγγύη.

 

Η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας. Όλα τα συνεργαζόμενα Υπουργεία, οι Αρχές και οι Φορείς και ιδίως η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, η Πολιτική Προστασία και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά πάνω απ’ όλα η κοινωνία μας, γενικότερα, έχουμε σταθεί με δύναμη ψυχής στο ύψος των περιστάσεων.


 

Ζητούμενα βέβαια παραμένουν η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η ενότητα και η συνεργασία. Η ανάγκη για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο δίκαιης κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη είναι επιτακτική. Τα τείχη, στην προκειμένη περίπτωση, οδηγούν σε αδιέξοδο. Η διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι εξίσου σημαντική με την  διάσταση της κοινωνικής ένταξης.

 

Όταν οι άνθρωποι συνεργαζόμαστε, ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές και τα όποια εμπόδια –και κυρίως τα εμπόδια που στήνει το μυαλό μας– μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ