2018-06-20 19:26:26
Φωτογραφία για Καστοριά : Άλλο ένα χτύπημα κατά των εμπόρων ναρκωτικών
Νέο χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών από την Ομάδα Δίωξης ναρκωτικών της ΔΑ Καστοριάς σε συνεργασία με την Ομάδα Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τ.Σ.Φ.

Μεσοποταμίας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης,  τη μέρα του συλλαλητηρίου στη Φλώρινα.

    

Συγκεκριμένα η ΕΡΤ - Φλώρινας αναφέρει  : 

     Για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση 208 κιλών και 580 γραμμαρίων κάνναβης, για αντίσταση και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση, συνελήφθησαν 4 άτομα  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.

Η σύλληψη των 4 ατόμων έγινε σε περιοχή της Κοζάνης κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους Αστυνομικούς της Καστοριάς
. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν 3 Έλληνες ηλικίας 25, 32 και 46 ετών και ενός 32χρονος αλλοδαπός, μη νόμιμος μετανάστης. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Κοζάνης ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 25χρονο και συνοδηγό τον 32χρονο αλλοδαπό, κατά διάρκεια του οποίου βρέθηκαν εντός του χώρου αυτού 17 τσουβάλια που περιείχαν 59 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 208 κιλών και 580 γραμμαρίων.

Ταυτόχρονα ακινητοποιήθηκε για έλεγχο έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο, ο οποίος συνόδευε το ανωτέρω όχημα, διευκολύνοντας την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Ανωτέρω οδηγός συνελήφθη παρά την σθεναρή αντίστασή του και την προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης ακινητοποιήθηκε και τρίτο όχημα, με οδηγό τον 32χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός διευκολύνοντας επίσης την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ενημερώνοντας το πρώτο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού, μη νόμιμου μετανάστη, εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ληστεία.  Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 6 κινητά τηλέφωνα και 6 κάρτες SIM. Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

  ΠΗΓΗ      -    ΕΡΤ Φλώρινας  - Συντάκτης Θωμαή Αδάμου

bordernews.gr

      Η Ένωση Συνοριακών Καστοριάς, επιβραβεύει με Ανακοίνωσή της, την προσπάθεια των αστυνομικών που παρά τις δύσκολες συνθήκες, επιμένουν στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στα σύνορα :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε μία μέρα που το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων απασχολούνταν με την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης για την υπογραφή συμφωνίας για το σκοπιανό στις Πρέσπες άνδρες της Δ.Α Καστοριάς συνέχιζαν με άρτια επιχειρησιακή οργάνωση τον ανελέητο αγώνα κατά των εμπόρων ναρκωτικών καταφέρνοντας τους ένα νέο χτύπημα με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων και την κατάσχεση 209 κιλών κάνναβης.

Η επιτυχία αυτή έρχεται να προστεθεί στις πολλές και αξιόλογες υποθέσεις που χειρίστηκαν οι συνάδελφοι καταδεικνύοντας στην πολιτεία ότι στο νομό Καστοριάς επιτελείται σπουδαίο Αστυνομικό έργο και ότι είναι άδικο αυτή η περιοχή να εξαιρείται από το επίδομα παραμεθορίου.

Θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να συγχαρούμε το προσωπικό που πήρε μέρος σε αυτή την επιχείρηση και να τους τονίσουμε ότι ως ένωση θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ Κυριάκος

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Δημήτριος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ