2018-06-20 22:11:13
Φωτογραφία για ΔΕΗ: Παράταση τιμολογίων ρεύματος για τις μεγάλες βιομηχανίες
Με την προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά των μονάδων της ΔΕΗ να λήγει αύριο, η επιχείρηση εισηγείται την παράταση ισχύος των τιμλογίων ρεύματος για τις μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης.

Η σχετική εισήγηση του ΔΣ θα γίνει στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να εγκρίνει και την απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας πώλησής τους.

Η ΔΕΗ συνδέει ευθέως τα δύο θέματα (αποεπένδυση και βιομηχανικά τιμολόγια), τονίζοντας στην εισήγηση προς τη γενική συνέλευση τα εξής:

«Μετά την ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του λιγνιτικού της δυναμικού και με την εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου που προβλέπεται να ισχύσει από την 'Ανοιξη του 2019 στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας (Target Model - Θέσπιση Προθεσμιακής Αγοράς Ενέργειας), το οποίο θα επιτρέψει διμερή συμβόλαια μεταξύ Παραγωγού και τελικού καταναλωτή, η ΔΕΗ δεν θα αποτελεί πλέον το μοναδικό Προμηθευτή για Πελάτες Υψηλής Τάσης.


Δυνατότητα διαμόρφωσης νέας τιμολογιακής πολιτικής για τους πελάτες της Υ.Τ. θα υπάρξει μετά την άρση των ως άνω αβεβαιοτήτων και το ξεκαθάρισμα του τοπίου με την αποεπένδυση και την οριστικοποίηση των όρων του νέου μοντέλου της αγοράς», τονίζει ακόμα η επιχείρηση εκτιμώντας ότι μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2019 θα υπάρξει πλέον καθαρή εικόνα.

Για το λόγο αυτό η εισήγηση προβλέπει την παράταση των βιομηχανικών τιμολογίων και των εκπτώσεων όγκου που τα συνοδεύουν, ως τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης έχει κατ' επανάληψη απευθύνει πρόσκληση στους εγχώριους βιομηχανικούς ομίλους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες, προκειμένου να εξασφαλίσουν σταθερό ενεργειακό κόστος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ