2018-06-20 23:52:28
Φωτογραφία για Η Άγκυρα βάζει “στο στόχαστρο” την Αθήνα και για την άδεια στον Κουφοντίνα
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με ανακοίνωσή του την παροχή ολιγοήμερης άδειας στον κατάδικο, Δημήτρη Κουφοντίνα, εγκαλώντας τη χώρα μας να τηρεί τις υποχρεώσεις της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Οι ελληνικές αρχές επέτρεψαν για τρίτη φορά ώστε να βγει από τη φυλακή με διήμερη άδεια το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ’17 Νοέμβρη’, Δημήτρης Κουφοντίνας, που έχει καταδικαστεί.

 

Σε αυτό το άτομο, που είναι ο δράστης της δολοφονίας του ακόλουθου Τύπου της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Τσετίν Γκιοργκιού, (1991) και της απόπειρας δολοφονίας του γενικού γραμματέα στην πρεσβεία μας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπολούκμπασί, (1991), καθώς επίσης και εκ των δραστών της δολοφονίας του γενικού γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Χαλούκ Σιπαχίογλου, (1994),  του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.


 

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ο Κουφοντίνας, ο οποίος έχει κάνει χρήση του δικαιώματος άδειας άλλες δύο φορές προηγουμένως, να επωφελείται και για τρίτη φορά από ένα τέτοιο δικαίωμα. Το γεγονός αυτό  ενισχύει ακόμη περισσότερο τις αμφιβολίες μας περί του τρόπου λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

 

Αποτελεί ασέβεια απέναντι στη μνήμη των ηρώων διπλωματών μας και στις οικογένειές τους το να επιδεικνύεται τέτοια ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία τέτοια ρύθμιση που ευνοεί έναν άνανδρο τρομοκράτη, ο οποίος πήρε τη ζωή διπλωματών μας, που εκπροσωπούσαν επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό.

 

Καλούμε τις ελληνικές αρχές, ο οποίες με τις ενέργειές τους δείχνουν αδυναμία απέναντι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, να εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με την τιμωρία των τρομοκρατών».

 

Την αντίδραση και της Βρετανίδας πρεσβευτή στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ προκάλεσε η χθεσινή χορήγηση νέας 48ωρης άδειας, από τις φυλακές Κορυδαλλού, στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

«Συμφωνώ. Η θέση μας είναι γνωστή. Προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειές τους» έγραψε σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Κέτι Σμιθ, έχοντας αναδημοσιεύσει στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή της την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, με την οποία εκφράζει την καταδίκη της «για την τρίτη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο».

 

Πηγή: ant1news.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ