2018-06-21 11:25:14
Φωτογραφία για Κοσμογονικές αλλαγές στην ΕΛΑΣ μέρος 2ο - Εξετάζονται μειώσεις του αριθμού στους ανώτατους αξιωματικούς - Πότε έγινε απόπειρα ανατροπής του κ. Τσουβάλα
Το bloko.gr παρουσίασε χθες τον πολιτικό σχεδιασμό για την επιλογή του αρχηγού (ΕΔΩ), ένα σχέδιο που ίσως να εφαρμοστεί για πρώτη φορά για την επιλογή του επόμενου αρχηγού στις

κρίσεις του Ιανουαρίου.

Στον ίδιο σχεδιασμό, εντάσσεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και η προοπτική μείωσης του αριθμού των οργανικών θέσεων στους ανώτατους βαθμούς. Το ύψος και το εύρος, όπως είναι φυσικό δεν έχει αρχίσει ακόμη καν να συζητείται.

Η προοπτική αυτή πάντως θα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την θεσμοθέτηση της παράλληλης επετηρίδας, σε όποια μορφή επιλεγεί να καθοριστεί, καθώς υπάρχουν αρκετές ενστάσεις πάνω στο πλαίσιο διαμόρφωσης των όρων και των προϋποθέσεων.

Όπως με την περίπτωση επιλογής- εκλογής του νέου αρχηγού, σημαντικό όσο και καθοριστικό ρόλο θα παίζει η προϋπηρεσία. Μάλιστα, μέσα στις σκέψεις που επικρατούν είναι, να μην εγείρονται ηγετικές αξιώσεις από αξιωματικούς που φυγοπονούν σε όλο τον υπόλοιπο υπηρεσιακό βίο και προς το έκβας του, κάνουν το ... ντεμαράζ για να πάρουν το προβάδισμα. Επίσης, δρομολογείται η εθελοντική υποψηφιότητα για υπηρεσίες πρώτης γραμμής και επιλογή μετά από αξιολόγηση, καθώς επίσης και το ... ροτέισον.


Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αλλαγής του κ. αρχηγού μέχρι το τέλος της τρίτης θητείας του, αν και το Μάιο έγινε μία σχετική ... απόπειρα "πραξικοπήματος" χωρίς όμως να στεφθεί με επιτυχία. Η πολιτική ηγεσία θεωρεί καθοριστική την παρουσία και την συμβολή του κ. Τσουβαλά στην προώθηση όλων των σχεδίων ψιμυθίωσης και αναδόμησης της αστυνομίας, όπως επίσης ότι χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης όχι μόνο των αστυνομικών, αλλά και της κοινωνίας.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ