2018-06-22 08:12:16
Φωτογραφία για Πυρά μεταξύ ΕΟΠΥΥ και γιατρών και στη μέση οι ασφαλισμένοι - Τι θα γίνει τελικά με τις επισκέψεις;
Oι συμβεβλημένοι γιατροί παρέχουν υπηρεσίες σε ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού, με τον ετήσιο αριθμό των επισκέψεων να ανέρχεται σε 4,8 εκατομμύρια.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET

Προβληματισμό προκαλεί στους πολίτες η προωθούμενη νέα διαδικασία κάλυψης από οικογενειακούς γιατρούς.

Την ώρα που καλούνται να δηλώσουν ποιός θα είναι ο γιατρός τους, το υπουργείο Υγείας δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία λειτουργίας των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν και οι συμβάσεις με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού επισημαίνει πως οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν από τον επόμενο μήνα και πως οι γιατροί πρέπει να σπεύσουν να υπογράψουν νέες.

Στην προτροπή αυτή της διοίκησης, απάντησε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας πως, από τη στιγμή που οι συμβάσεις λήγουν, δεν θα ισχύουν οι δωρεάν επισκέψεις, άρα οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουν.


Στο θέμα επανήλθε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, τονίζοντας πως οι επισκέψεις θα είναι δωρεάν.

Σε σχετική του εγκύκλιο αναφέρει πως οι νέες συμβάσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και πως οι γιατροί πρέπει να τις υπογράψουν άμεσα.

Αντικείμενο της σύμβασης – σημειώνει – είναι η παροχή των υπηρεσιών για το δηλωμένο ωράριο τους:

“Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιώτες συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί εξυπηρετούν τον εγγεγραμμένο πληθυσμό τους και δεν εισπράττουν επιπλέον αμοιβή, όταν ο δικαιούχος προσέρχεται εντός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρού” Ασφαλισμένοι

Την ώρα που γίνεται αυτή η ανταλλαγή...πυρών μεταξύ διοίκησης και γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να δηλώσουν οικογενειακό γιατρό βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Όπως αναφέρουν στο Iatronet, ο πλησιέστερος γιατρός που βγάζει το ηλεκτρονικό σύστημα απέχει πολύ, προφανώς επειδή το δίκτυο των συμβεβλημένων είναι ακόμη περιορισμένο, λόγω της εκκρεμότητας με τις συμβάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι γιατροί παρέχουν υπηρεσίες σε ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού, με τον ετήσιο αριθμό των επισκέψεων να ανέρχεται σε 4,8 εκατομμύρια.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ