2018-06-22 11:26:24
Φωτογραφία για Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
Η απόφαση του Eurogroup είναι πολύ κοντά στις προσδοκίες της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβέρνηση επεδίωκε 10 χρόνια περίοδο χάριτος και 10 χρόνια επιμήκυνση αποπληρωμής των δάνειων, δημιουργία ενός μαξιλαριού περίπου 10 δισ. ευρώ για να υπάρχει ασφάλεια στο σύστημα μας στα αμέσως επόμενα χρόνια και δημιουργία του αναγκαίου χώρου, 10 με 11 δισ. ευρώ, για αποπληρωμή του ΔΝΤ του όποιου τα δάνεια λήγουν σύντομα, και είναι ακριβά.

«Η απόφαση είναι πολύ κοντά στις προσδοκίες μας γιατί καλύφθηκαν οι τρεις επακριβώς θέσεις μας και, για το ΔΝΤ δοθήκαν 5,5 δισ. ευρώ από το νέο δάνειο και μαζί η επιστροφή των κερδών από τις τράπεζες που θα γίνει σταδιακά» σημείωσε.

Επισήμανε ακόμη πως «η Ελλάδα μπορεί πλέον να βγει στις αγορές, το μαξιλάρι δημιουργεί ασφάλεια στις αγορές ότι οτιδήποτε και να συμβεί τα επόμενα χρόνια η χώρα μπορεί να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις από αυτό το μαξιλάρι» σημείωσε ο Υπουργός.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ