2018-06-22 15:12:56
Φωτογραφία για ''Οι Αστυνομικοί του Πισοδερίου εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους''
Από το facebook της Δράσης Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

 

Ως Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους μας, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία μέτρων τάξης και ασφάλειας, στη πρόσφατη συγκέντρωση - διαδήλωση στο Πισοδέρι Φλώρινας.

 

Εκτός από τους 7 τραυματισμούς Αστυνομικών από ακροδεξιούς διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εκ των υστέρων συγκεκριμένοι Αστυνομικοί έχουν να αντιμετωπίσουν κι ένα πρωτοφανές κύμα ψευδών ειδήσεων, βασιζόμενες σε κατασκευή θεωριών συνωμοσίας, με σκοπό τη στοχοποίηση τους και εκδήλωση απειλών για τη ζωή τους, κυρίως μέσω του Διαδικτύου. Ο εθνικισμός ως τρόπος αντίληψης και δράσης ορισμένων συμπολιτών μας, οδηγεί σε προκατάληψεις σε βάρος των Αστυνομικών.

 

Να τονίσουμε ότι (από το μέχρι στιγμής υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα) οι Αστυνομικοί του Πισοδερίου εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους, όπως ορίζουν το Σύνταγμα, οι Νόμοι και οι Κανονισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η Αστυνομική επιστήμη για την διαχείριση πλήθους σε συνάθροισεις - συγκέντρωσεις, με σκοπό τη περιφρούρηση του Δικαιώματος του Συνέρχεσθαι και τη προάσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος από έκνομες ενέργειες και διασάλευση της Τάξης και Ασφάλειας όλων των Πολιτών
.

 

Ελπίζουμε οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για άλλη μια φορά να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες και οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ