2018-06-22 16:11:22
Φωτογραφία για Χαμόγελα στο Μαξίμου για τη λύση στο ελληνικό χρέος - Έτοιμος να βάλει γραβάτα είναι ο Αλέξης Τσίπρας
«Η ελληνική κυβέρνηση μιλά για μια ιστορική συμφωνία, απολύτως πειστική που εξασφαλίζει την πρόσβαση στις αγορές βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και βάζει οριστικό τέλος στην μνημονιακή περίοδο», τόνιζαν πηγές του Μαξίμου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup...

Τα χαμόγελα στην Ηρώδου Αττικού περίσσευαν τα ξημερώματα της Παρασκευής ακούγοντας τους εκπροσώπους των τεσσάρων Θεσμών να περιγράφουν τη λύση για το ελληνικό χρέος. Οι ίδιες πηγές σημείωναν το γεγονός πως το Βερολίνο είχε ξεκινήσει από τα 3 χρόνια και κατέληξε στα 10 χρόνια επιμήκυνσης και περιόδου χάριτος.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής Τύπου σχετικά με τη λύση που περιλαμβάνει επέκταση της περιόδου χάριτος για τα δάνεια του EFSF κατά 10 χρόνια από το 2022 στο 2032 και στη συνέχεια την επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων ύψους 130,9 δισ. για δέκα χρόνια από το 2059 που ήταν αρχικά, στο 2069. Η Ελλάδα θα λάβει μια δόση που είναι μεγαλύτερη κατά 3,3 δισ. από τα 11,7 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί αρχικά, δηλαδή 15 δισ. ευρώ .


Ο υπουργός των Οικονομικών έκανε λόγο για μια ιστορική συμφωνία, όπως και οι εκπρόσωποι των Θεσμών και για ένα σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία. «Νομίζω πως είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης», είπε χαρακτηριστικά ο Ε. Τσακαλώτος που συμπλήρωσε πως «μπορούμε να κοιτάξουμε την περίοδο μετά τις 21 Αυγούστου με αισιοδοξία».

Έτσι τρία χρόνια και τέσσερις μήνες αργότερα, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα ο Αλέξης Τσίπρας να υλοποιήσει τη δέσμευση που έδωσε ότι θα φορέσει γραβάτα στο τέλος της κρίσης καθώς η απόφαση του Eurogroup γίνεται δεκτή με απόλυτη ικανοποίηση από την Αθήνα που μιλά για το τέλος της ελληνικής οικονομικής κρίσης, την έναρξη αντιστροφής των πολιτικών λιτότητας και την βιωσιμότητα πλέον του ελληνικού χρέους.
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ