2018-06-22 22:30:27
Φωτογραφία για Σας αφορά όλους: Ειδικό άρθρο: «Μεταθέσεις και διοικητική διαδικασία»
Μακράκης Αθανάσιος

Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.

Η έγκαιρη πληροφόρηση κοινοποίησης των μεταθέσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών δεν αποτελεί υπόθεση μιας μικρής μερίδας πολιτών αλλά ένα υπαρκτό και γιγαντωμένο κοινωνικό και εν διαρκές φαινόμενο.

Το στίγμα του, υπό δυναμική υπόσταση, είναι ορατό, με πασιφανείς κοινωνικές συνέπειες λόγω της έλλειψης νομοθετικής πρόβλεψης.

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και εξελισσόμενο περιβάλλον κάθε οργανισμός οφείλει να προσαρμόζεται έγκαιρα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό περιβάλλον του κοινωνικού γίγνεσθαι εφαρμόζοντας τη διοικητική διαδικασία και κυρίως τα στάδια του έγκαιρου προγραμματισμού και κατ’ επέκταση της οργάνωσης, διαφορετικά θεωρείται παρωχημένος και διαρκώς απομειούμενος στην αποδοχή της κοινωνίας.

Η ενσυναίσθηση ως αγαθό της συναισθηματικής νοημοσύνης, αναπτυσσόμενη ολιστικά στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και παράλληλα της προπαρατεθείσας διαδικασίας θα επιφέρει πλήρη κατανόηση του προβλήματος, άμεση αποκατάσταση των συνεπειών και ανάδειξη του μηχανισμού της αμφίδρομης επικοινωνίας διοίκησης και διοικουμένων, με ταυτόχρονη θεσμοθετημένη τήρηση έλλογων χρονοδιαγραμμάτων, αναπτύσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης από τα παρεπόμενα κοινωνικά οφέλη των τελευταίων.


Σε κάθε περίπτωση, ηγετικός οργανισμός είναι αυτός που αποκτά την ενσυνείδητη αποδοχή του ανθρώπινου κεφαλαίου του. Συνεπώς οι δομές της νομοθετικής και διοικητικής εκπροσώπησης σε θέματα εργασιακής ασφάλειας δεν είναι απρόσωπες και η θεραπεία παθογενειών θεωρείται ως αδήριτη ανάγκη, με ταχέως και δια τομής τεχνοκρατικής προσέγγισης, η οποία και θα αποτρέψει σκέψεις περί κρίσης νομοθετημένων θεσμών διαχείρισης θέματος.

Περαιτέρω, το καθεστώς των ενδικοφανών προσφυγών από τα διοικητικά όργανα επιβάλλεται να εξετάζει, υπό πραγματική βάση, τόσο το νομικό υπόβαθρο όσο και την ουσία της υπόθεσης με συνακόλουθες ειδικές απαντήσεις που τεκμηριωμένα και ώριμα να αποδέχεται ακόμα και τη βασιμότητα της προσφυγής, τηρώντας τις προθεσμίες ώστε να αποτρέπεται η παραπομπή του διοικουμένου σε δικαστικές αρχές με οικονομική, συναισθηματική, ψυχική και εργασιακή επιβάρυνση.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ