2018-06-23 00:04:23
Φωτογραφία για Σοβαρό ατύχημα με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού στη Μαγνησία
To «Χιούι» της 1ης Ταξιαρχίας πραγματοποιούσε δοκιμές, όταν αποσπάστηκε εξάρτημα από τις έλικες και κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου

Ένα σοβαρό αεροπορικό ατύχημα με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού συνέβη στην περιοχή της Μαγνησίας την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμούς. Το ατύχημα συνέβη με ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

Το συμβάν αυτό συνέβη την Τετάρτη στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όταν το ελικόπτερο τύπου Huey πραγματοποιούσε δοκιμές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντηρήσεως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο εμπειρότατοι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, αμφότεροι πιστοποιημένοι «δοκιμαστές» του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου.

Σε μία από τις δοκιμές και ενώ το ελικόπτερο αιωρείτο σε ύψος 5 ποδών (περίπου 1,5 μέτρο) και εντός του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, ο δοκιμαστής πιλότος του έπρεπε να δώσει πλήρη ισχύ στη λειτουργία του κινητήρα, με αποτέλεσμα τότε ακριβώς να αποσπαστεί το δίφυλλο στροφείο με τις έλικες, πέρασε πάνω από τους δύο πιλότους και «καρφώθηκε» στο έδαφος μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν.


Οι δύο δοκιμαστές, χάρη στην εμπειρία τους (και ασφαλώς με πολλή τύχη και τη βοήθεια όλων των Ταγμάτων των Αρχαγγέλων) κατάφεραν και προσγείωσαν το «βαριά τραυματισμένο» ελικόπτερό τους στο έδαφος, χωρίς τραυματισμούς.

Επιτροπή εμπειρογνωμώνων της Αεροπορίας Στρατού έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση του συγκεκριμένου αεροπορικού συμβάντος.

Πηγή: www.magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ