2018-06-24 07:11:11
Φωτογραφία για Σόλτς: H Ελλάδα σύντομα «θα σταθεί πάλι στα πόδια της»
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα σύντομα «θα σταθεί πάλι στα πόδια της» εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς με ανάρτηση του στο twitter Ο Όλαφ Σολτς χαρακτηρίζει «ισχυρό δείγμα της αλληλεγγύης στην Ευρώπη» τις «σημαντικές αποφάσεις για το διάστημα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» που έλαβε χθες το βράδυ το Eurogroup ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις.

Σε συνέντευξη, που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Rheinische Post, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι το ευρώ «διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη».

«Ναι, το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο», είπε ο Σολτς σε ερώτηση για το αν το κοινό νόμισμα θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από 10 χρόνια. «Διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Όλαφ Φολτς, η συμφωνία για την ενίσχυση της ευρωζώνης που επιτεύχθηκε μεταξύ της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντηση που είχαν στο Μέζεμπεργκ, έξω από το Βερολίνο, αυτήν την εβδομάδα, θα θωρακίσει το ευρώ από τις κρίσεις.

«Με τις συμφωνίες του Μέζεμπεργκ οικοδομούμε περαιτέρω το σπίτι της Ευρώπης. Περιλαμβάνει μια μονωμένη οροφή που αντέχει τις μελλοντικές καταιγίδες και τις βροχερές ημέρες. Έχουμε μια νέα ορμή στην Ευρώπη, χάρη στον πρόεδρο Μακρόν», πρόσθεσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ