2018-06-24 14:08:45
Φωτογραφία για Οι δικαιολογίες που σας κρατούν μακριά από το γυμναστήριο
Σίγουρα, υπάρχουν κάποιες βάσιμες δικαιολογίες για να παρακάμψετε το γυμναστήριο Είστε τραυματίας επειδή χτυπήσατε στο γυμναστήριο, ταλαιπωρείστε από γρίπη, ήρθε κάποιος αγαπημένος φίλος μόνο για 24 ώρες (εντάξει, αυτό οριακά) κλπ. Αλλά υπάρχουν και μερικές εντελώς άκυρες δικαιολογίες που κάποιοι ωστόσο τις χρησιμοποιούν. Μήπως σας θυμίζουν κάτι;

"Δεν έχω κάνει πεντικιούρ"

Παραδεχτείτε το! Οι ροζιασμένες φτέρνες από τα ψηλοτάκουνα καθώς και τα απεριποίητα νύχια των ποδιών σας (ή άλλα όπως το "είμαι αξύριστη") έχουν χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογίες για να παραλείψετε ένα μάθημα Pilates ή γιόγκα. Αλλά μεταξύ κατεργαραίων ας υπάρξει ειλικρίνεια. Μετά από ένα εξαντλητικό 90λεπτο γιόγκα, τα δάχτυλα των ποδιών δεν είναι το μόνο μέρος που θέλει περιποίηση. Τα μαλλιά δηλαδή είναι καλύτερα; Επιπλέον ας είμαστε ρεαλιστές. Ο καθένας στην ομάδα σας είναι πάρα πολύ απασχολημένος  και το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι να προσέξει τα πόδια σας.


"Μόλις έκανα μπάνιο"

Για έναν άντρα το μπάνιο είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο: Μπαίνετε μέσα στην μπανιέρα, ξεπλένεστε, ίσως λούζετε τα μαλλιά σας και είστε έτοιμοι. Το μπάνιο για μια γυναίκα όμως είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Και αφού λοιπόν είστε φρεσκολουσμένες και έχετε ξοδέψει μια ώρα για να πετύχετε το τέλειο ίσιωμα στα μαλλιά σας είναι δυνατόν να το χαλάσετε και να το κάνετε ξανά; Πιστέψτε με, καταλαβαίνω..

Αλλά υπάρχει λύση. Όλα γίνονται με πρόγραμμα. Προγραμματίστε λοιπόν το ντους σας  μετά την προπόνηση αντί για πριν ή -στην "χειρότερη"- κάντε δύο μπάνια!

"Δεν προλαβαίνω"

Είστε απασχολημένη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά χρόνος υπάρχει, επιμένει η Λάουρα Βάντερκαμ, συγγραφέας του βιβλίου 168 Hours. «Έχετε πολύ περισσότερο χρόνο απ 'όσο νομίζετε. Ακόμη και 50 ώρες να εργάζεστε την εβδομάδα και να κοιμάστε οκτώ ώρες τη νύχτα, απομένουν 62 ώρες για άλλα πράγματα», λέει. Σύμφωνα μάλιστα με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό American Heart Association, 75 λεπτά έντονης άσκησης κάθε βδομάδα είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Για να βρείτε τις ισορροπίες κρατήστε ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο. Θα δείτε γρήγορα ότι μπορείτε να κλέψετε ώρες όχι μόνο από το Σαββατοκύριακο αλλά και από τις καθημερινές. «Οι περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν μια βόλτα 30 λεπτών με τα πόδια μετά το μεσημεριανό τους», καταλήγει η Βάντερκαμ.

"Και πότε θα φάω;"

Μην αισθάνεστε ενοχές αν χάσατε το μάθημα zumbas επειδή προτιμήσατε να κάτσετε σπίτι ή να βγείτε για φαγητό, αφού δεν είστε οι μόνες. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά είναι λογικό να προτιμάτε να κάτσετε σπίτι με τον σύντροφο σας και να δειπνήσετε μαζί παρά να πάτε σε μια αίθουσα γυμναστηρίου και να κάτσετε σε ένα δωμάτιο γεμάτο ξένους για μια ώρα και να ιδρώσετε κιόλας.

Αλλά ποιος λέει ότι δεν μπορείτε να τα έχετε όλα; Προσπαθήστε να πηγαίνετε όσο πιο νωρίς γίνεται στο γυμναστήριο καθώς όσο βραδιάζει είναι λογικό λόγω της κούρασης της ημέρας οι δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν. Φροντίστε βέβαια το δείπνο σας να είναι ελαφρύ.

"Η άσκηση μου ανοίγει την όρεξη"

Εάν σας ανοίγει η όρεξη μετά την προπόνηση, εφαρμόστε την εξής πρακτική συμβουλή: Αυξήστε την ένταση με την οποία γυμνάζεστε! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ήπια άσκηση, π.χ. ένας περίπατος, συνήθως ανοίγει την όρεξη. Αντιθέτως, μετά από π.χ. 45-60΄ έντονης προπόνησης η όρεξη συνήθως κόβεται, γεγονός που αποδίδεται σε αυξομειώσεις των ορμονών της όρεξης. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του Πανεπιστημίου του Loughborough, η έντονη αεροβική άσκηση οδηγεί σε μείωση των επιπέδων της γκρελίνης -της ορμόνης που ανοίγει την όρεξη- και σε αύξηση των επιπέδων του πεπτιδίου YY, που κόβει την όρεξη. Αυξήστε λοιπόν την ένταση με την οποία γυμνάζεστε και τέλος τα γουργουρητά στα στομάχια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ