2018-06-25 09:11:43
Φωτογραφία για Μόλις 46 γιατροί στις ΤΟΜΥ όλης της Αττικής για 4 εκατ. κατοίκους! Όλες οι λεπτομέρειες
Δευτέρα 25 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μόλις 46 Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί στελεχώνουν τις ΤΟΜΥ ολόκληρου του Λεκανοπεδίου μετά και την τελευταία προκήρυξη για 953 θέσεις.

Τι κι αν επαναπροκηρύχθηκαν οι θέσεις για οικογενειακούς γιατρούς στις περιβόητες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Το ενδιαφέρον των γιατρών παραμένει μειωμένο με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν μόλις 46 Παθολόγοι και Γενικοί γιατροί διαθέσιμοι για 4 εκατ. πολίτες του Λεκανοπεδίου οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν στον οικογενειακό τους γιατρό.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι μέσα σε αυτούς τους 46 είναι και γιατροί που ήδη εργάζονται στα Κέντρα Υγείας και βαφτίστηκαν εν μία νυκτί οικογενειακοί γιατροί με το ζόρι. Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο του …βαφτίσματος: «Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος»

Στο μεταξύ όμως το ενδιαφέρον των γιατρών παραμένει μειωμένο και για την επαναπροκήρυξη των θέσεων για τις ΤΟΜΥ. Ο νέος διαγωνισμός δεν φαίνεται να έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία απέκτησε και νέο πονοκέφαλο μετά και την άρνηση των ιδιωτών γιατρών να γίνουν οικογενειακοί γιατροί μέσω του ΕΟΠΥΥ.


Γι αυτό άλλωστε επειδή οι αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ ήταν εξαιρετικά περιορισμένες για τις 953 θέσεις των γιατρών, δόθηκε παράταση έως τις 2 Ιουλίου.

Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου και έληγε στις 22 Ιουνίου για τις θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διετούς διάρκειας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενώ προβλέπεται δυνατότητα ανανέωσης της θητείας μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Ωστόσο λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος δόθηκε παράταση έως τις 2 Ιουλίου.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ