2018-06-28 17:00:16
Φωτογραφία για Τα 4 συνηθέστερα λάθη των ταξιδιωτών
Είναι καλοκαίρι και εσύ έχεις ήδη προγραμματίσει τις διακοπές σου. Ελλάδα ή εξωτερικό, κάπου θα βρεθείς προκειμένου να ξεφύγεις για λίγο από την καθημερινότητά και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για τον ερχόμενο χειμώνα.

Και μπορεί να πιστεύεις ότι όλα είναι έτοιμα και προγραμματισμένα, ωστόσο οφείλεις να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που, αν δεν τα λάβεις υπόψιν σου, μπορεί οι διακοπές σου να καταλήξουν εφιαλτικές.

Για να σε προστατεύσουμε θα σου παραθέσουμε τα 4 συνηθέστερα λάθη των ταξιδευτών.

Δεν κρατάς αντίγραφα των ταξιδιωτικών εγγράφων

Καλό θα ήταν να έχεις κάπου στη βαλίτσα σου μια φωτοτυπία της ταυτότητας, του εισιτηρίου και του διαβατηρίου σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Σε περίπτωση λοιπόν που τα χάσεις ή πέσεις θύμα κλοπής τουλάχιστον θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη έχοντας τα συγκεκριμένα αντίγραφα.

Φορτώνεις το πρόγραμμά σου


Είναι κατανοητό ότι όταν ταξιδεύεις (ειδικά σε μια ξένη χώρα) θέλεις να επισκεφτείς όλες τις τοποθεσίες που σου έχουν προτείνει και έχεις ανακαλύψει με μερικές αναζητήσεις στις εκάστοτε διαδικτυακές πλατφόρμες. Ωστόσο το ταξίδι και οι διακοπές συνάδουν με την ξεκούραση, οπότε το να φορτώσεις το πρόγραμμά σου χωρίς να εξασφαλίσεις τον απαιτούμενο χρόνο χαλάρωσης δεν είναι και το πιο συνετό.

Κάνεις προκράτηση για όλες τις δραστηριότητες

Ετοιμάζεσαι για το ταξίδι σου και έχεις φροντίσει να κλείσεις από πριν θέση σε θέατρα, εστιατόρια και μουσεία. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας ταξιδιώτης, διότι καλή η οργάνωση αλλά χάνεις πολλά από τη μαγεία των διακοπών σου και την ελευθερία των κινήσεών στο νέο τόπο που επισκέπτεσαι. Απόλαυσε την τοπική κουλτούρα και απέβαλε τυχόν ψυχαναγκασμούς.

Δεν κάνεις σωστό προϋπολογισμό

Υπολόγισε σωστά τόσο τα έσοδά σου όσο και τα έξοδα που θα έχει το ταξίδι που προγραμματίζεις. Φρόντισε το δωμάτιο που θα επιλέξεις να μείνεις να το ''αντέχει'' η τσέπη σου, ούτως ώστε να έχεις την οικονομική δυνατότητα για περαιτέρω εξόδους στον τόπο που επισκέπτεσαι. Φτιάξε ένα πλάνο και υπολόγισε μέχρι πόσα χρήματα μπορείς να ξοδέψεις την κάθε μέρα παραμονής σου.

Μην ξεχνάς: Με την σωστή προετοιμασία μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς να επηρεαστεί το budget σου

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ