2018-06-28 21:47:11
Φωτογραφία για Ποσά επιστροφών από ΕΑΣ που πρέπει να καταβληθούν σε πάνω από 700.000 συνταξιούχους (ΠΙΝΑΚΑΣ)
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» που κυκλοφόρησε στις 25/06/2018 με το φύλο της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και συντάκτη τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟ - [email protected]. Το ιστολόγιό μας το μετέτρεψε σε κείμενο (όπως κάνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των) με σκοπό την ενημέρωση των Αναγνωστών μας. Τονίζεται ότι για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα. Καλή σας ανάγνωση:

ΠΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΩΣ 5.500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΑΣ

Ποσά επιστροφών στις κύριες συντάξεις τους που κυμαίνονται μεταξύ 640 ευρώ και 5.500 ευρώ πρέπει να καταβάλει η κυβέρνηση σε πάνω από 700.000 συνταξιούχους. Οι επιστροφές αυτές αφορούν στη διακοπή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική αλλά εξακολουθεί να επιβάλλεται σε όσους παίρνουν 1.400 ευρώ και άνω μικτά, είτε από μια κύρια σύνταξη είτε από άθροισμα δύο η περισσότερων κύριων συντάξεων (πχ. κύρια σύνταξη γήρατος και κύρια λόγω χηρείας ή κύρια σύνταξη γήρατος από Δημόσιο και κύρια από ΤΣΑΥ).


Χρονική αφετηρία των επιστροφών είναι ο Φεβρουάριος του 2017 γιατί τότε το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την απόφαση 244/2017, έκρινε τελεσίδικα ότι η ΕΑΣ είναι αντισυνταγματική και θα έπρεπε να είχε διακοπεί. Τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών γνωρίζουν ότι παρανομούν, αλλά αφήνουν το λογαριασμό των αναδρομικών να μεγαλώνει. Σήμερα το ποσό από τη διακοπή αυτής της μείωσης ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι είχαν προσφύγει κατά του νόμου και δικαιώθηκαν από το Ε.Σ. δικαιούνται επιστροφές χρημάτων από τον Ιούλιο του 2010 έως σήμερα! Άλλοι 700.000 είναι εκείνοι που, σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να πάρουν αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2017 και μετά. Όσοι έκαναν αίτηση διεκδικούν από Φεβρουάριο 2017 έως και Ιούνιο 2018 αναδρομικά από την κατάργηση της ΕΑΣ με ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 640 και 5.500 ευρώ! Όσοι κάνουν αίτηση «σήμερα» κατοχυρώνουν αναδρομικά από την ημερομηνία αιτήσεως και μετά.

Ποιοι κάνουν αίτηση, πού και τι θα γράψουν

• Όσοι έχουν 1.400 ευρώ μικτά από μια κύρια σύνταξη ή δύο και περισσότερες κύριες συντάξεις πρέπει να κάνουν αίτηση είτε στο Γενικό Λογιστήριο για τις συντάξεις Δημοσίου είτε στα άλλα Ταμεία του ΕΦΚΑ, αν είναι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Ταμείων ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΝΑΤ και άλλων φορέων.

• Στην αίτηση ζητούν: «Να διακοπεί η κράτηση ΕΑΣ που επιβάλλεται στο μικτό ποσό κύριας ή κύριων συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ που λαμβάνω, όπως επιτάσσει η απόφαση 244/2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και να μου επιστραφούν οι παράνομες κρατήσεις ΕΑΣ που χρεώθηκαν ή θα χρεωθούν στη σύνταξή μου από την αίτησή μου και εφεξής».

(Ε.Τ. 25/06/2018 - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - [email protected] - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) Έκτακτη η εισφορά αλληλεγγύης με τη «βούλα» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΠΙΝΑΚΑΣ)

2) Επιστροφές από ΕΑΣ που πρέπει να καταβληθούν σε συνταξιούχους (αποστράτους). Ποιοι κάνουν αίτηση και τι γράφουν (ΠΙΝΑΚΑΣ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ