2018-06-29 17:24:30
Φωτογραφία για Συμμορίες «χτυπούν» τα ΟΠΑΠ Play: 30 επιθέσεις σε 6 μήνες στην Αττική
Στο στόχαστρο συμμοριών έχουν μπει τα πρακτορεία «ΟΠΑΠ Play» στην Αττική, με την Αστυνομία να αναζητά τρόπους αντίδρασης για τη σύλληψη των δραστών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν

στο HuffPost Greece ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει μόνο στην Αττική περίπου 30 επιθέσεις με στόχο τα συγκεκριμένα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών. Σήμερα Παρασκευή είχαμε δύο νέες επιθέσεις σε Κρυονέρι και Περιστέρι. Στη 1.30 το πρωί δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε «ΟΠΑΠ Play» επί της λεωφόρου Κρυονερίου με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Αφού απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο άρπαξαν τις εισπράξεις. Περίπου μισή ώρα αργότερα ληστές μπήκαν σε πρακτορείο επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι. Και πάλι με την απειλή όπλων αφαίρεσαν μετρητά και εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «ένας τρόπος για να περιοριστούν οι επιθέσεις αυτές είναι να θωρακιστούν τα καταστήματα με πόρτες υψίστης ασφαλείας».


Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι «τα χτυπήματα» γίνονται από άτομα που κρατούν όπλα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για οργανωμένες ομάδες, που θεωρούν ότι από τα «ΟΠΑΠ Play» μπορούν να αρπάξουν μεγάλα ποσά.

Ενδεικτικό είναι ότι την περασμένη Κυριακή σημειώθηκαν δύο «χτυπήματα» μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Στο Κορωπί άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους προσέγγισαν υπάλληλο και υπό την απειλή όπλων τον ακινητοποίησαν. Το ίδιο έκαναν και με τους πελάτες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20:05 με τους κακοποιούς να διαφεύγουν, έχοντας αρπάξει χρηματικό ποσό, που τοποθέτησαν μέσα σε τσάντα. Το δεύτερο «χτύπημα» έγινε λίγες ώρες αργότερα με στόχο αυτή τη φορά πρακτορείο στο Μενίδι. Ληστές που κρατούσαν όπλα εισέβαλαν στο κατάστημα και απείλησαν υπαλλήλους αφαιρώντας μετρητά από τα ταμεία.

Παρά την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. δεν έγιναν συλλήψεις. Τόσο στο πρακτορείο του Κορωπίου όσο και στο Μενίδι υπήρχαν κάμερες που κατέγραψαν τα περιστατικά. Οι δράστες, ωστόσο, είχαν προνοήσει να φορέσουν κουκούλες και έτσι το υλικό μπορεί να βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. μόνο στο σχηματισμό προφίλ με βάση το σωματότυπο. Τις έρευνες για τις επιθέσεις στα ΟΠΑΠ Play έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής και όχι τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας, ενδεικτικό της σοβαρότητας των επιθέσεων. Ήδη η αρμόδια υπηρεσία έχει συλλέξει οπτικό υλικό από διάφορα πρακτορεία της Αττικής, που έχουν μπει στο στόχαστρο κακοποιών.

Οι αστυνομικοί δεν θεωρούν καθόλου απίθανο τα «χτυπήματα» σε Κορωπί και Μενίδι να έγιναν από τους ίδιους δράστες. Ανάλογες ληστείες έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αττικής. Τα πολλά κρούσματα επιθέσεων σε καταστήματα του ΟΠΑΠ είχαν ως αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσει πριν από περίπου ενάμιση μήνα διαταγή με την οποία ζητούνταν από τους αστυνομικούς που περιπολούν στην Αττική να δίνουν προσοχή στην επιτήρηση των ΟΠΑΠ Play. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα όταν οι περιπολίες λιγοστεύουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις σημερινές ληστείες.

Πηγή: HuffingtonPost.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ