2018-06-29 19:46:19
Φωτογραφία για Eρώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις συντάξεις χηρείας
Αποκατάσταση του δικαιώματος απονομής σύνταξης χηρείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Την 27η Ιουνίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (Αξιοπρέπεια – Ισότητα - Αλληλεγγύη). Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α., που πέρα απ’ την απώλεια του ανθρώπου τους, μέσω της εφαρμογής του ν. 4387/2016 για την απονομή συντάξεων χηρείας, αντιμετωπίζουν καθημερινά απάνθρωπους όρους διαβίωσης.

Τα αιτήματα που τέθηκαν επιγραμματικά είναι τα ακόλουθα:

•             Η σύνταξη θανάτου να επανέλθει στο 70% της σύνταξης που ελάμβανε ή επρόκειτο να λάβει ο θανών χωρίς καμιά διακοπή στη συνέχεια.

•             Επαναφορά της προϋπόθεσης συνταξιοδότησης λόγω θανάτου που ίσχυε μέχρι 12 Μαρτίου του 2016 με 1.500 ημέρες εργασίας - ασφάλισης, εκ των οποίων 300 στην πενταετία πριν το θάνατο.


•             Το ανήλικο παιδί να λαμβάνει το 70% της σύνταξης του θανόντος.

•             Αν είναι ανίκανο το τέκνο πριν τα 24 και πριν το θάνατο του γονέα του, αν μείνει μόνος δικαιούχος, η σύνταξη να ανέρχεται στο 70% της σύνταξης του θανούντος.

•             Σύνταξη να δικαιούται και ανήλικο παιδί που θα μείνει ανίκανο μετά το θάνατο του γονέα του χωρίς διακοπή μετά τα 18 ή τα 24.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

Η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει το άρθρο 12 του ν. 4387/16 και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των δικαιούχων.

 

Οι βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης

Λιάνα Κανέλλη

Νίκος Καραθανασόπουλος

Διαμάντω Μανωλάκου
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ