2018-06-30 08:03:10
Φωτογραφία για Ανοιχτή επιστολή Συνταγματάρχη προς τον Μ.Κωσταράκο για τις περικοπές του 2012-13
Ο απερχόμενος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος, εμφανίζεται στην τελευταία του ανάρτηση ως “ασπίδα” στους χαμηλόβαθμους που υπηρετούν στο επιτελείο του και κατά την άποψή του αδικούνται. Εκτός από τους χαμηλόβαθμους που υπηρετούν στον Έβρο, στα νησιά και γενικώς σε δύσκολες υπηρεσίες και διαβάζουν ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ θα΄ πρεπε να θυμάται και τα όσα αντιμετώπισαν τα στελέχη των ΕΔ με τις δραματικές περικοπές επί κυβερνήσεως Σαμαρά -Βενιζέλου και με Α/ΓΕΕΘΑ τον ίδιο.

Μια υπενθύμιση κάνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Συνταγματάρχης Αν.Τσουκαράκης:

Ανοικτή επιστολή

ΠΡΟΣ: Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο

Πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και νυν Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC)

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Μετά λύπης μας αναγιγνώσκουμε όλα τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μια δημόσια διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ εν αποστρατεία ανωτάτων αξιωματικών και υμών. Αντιπαράθεση που καταρρίπτει όλα όσα έχουμε, ιδίως τα χαμηλόβαθμα στελέχη, εμφυτεύσει στο μυαλό μας για τους εκάστοτε διοικούντες και ηγέτες μας.


Ωστόσο, η τελευταία σας ανάρτηση στο facebook και συγκεκριμένα οι φράσεις σας:

«…. προστάτευε όσους πλήττονται από άδικες ενέργειες της στρατιωτικής ηγεσίας….. Όλοι θέλαμε, όταν ήμασταν μικροί, να μας προστατεύσει ένας ανώτερος όταν υφιστάμεθα άδικη μεταχείριση απο άλλους μεγαλύτερους ή απο το ίδιο μας το σύστημα. Αυτό κάνω εγώ τώρα. Προς τι η απορία και η αντίθεση;…» προκαλεί, τουλάχιστον σε εμένα, ακριβώς το ίδιο ερώτημα.

Την εποχή που οι Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικοί υποστήκαμε δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά μας, το όργανο της συλλογικής μας έκφρασης, ανεξάρτητα της επιθυμίας κάποιων να μην υπάρχει, Προέδρος του οποίου διατελώ μέχρι και σήμερα, ευελπιστούσε ότι θα είχε έναν στρατιωτικό ηγέτη που θα τις απέτρεπε. Τουναντίον εσείς, ως Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός εν ενεργεία, επιλέξατε να με ελέγξετε πειθαρχικά και να μου επιβάλλετε την πειθαρχική ποινή της δεκαήμερης (10ήμερης) φυλάκισης για αυθάδεια, έλλειψη σεβασμού και υπακοής προς ανώτερο, προσβολή πειθαρχίας και υπηρεσιακής τάξης, καθώς και για πρόκληση ανησυχίας και σύγχυσης στα εν ενεργεία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άραγε εγώ εκείνη τη στιγμή, διεκδικώντας ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτό αποδείχθηκε άλλωστε από τη διπλή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και για όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους μου, ακόμη και υμών, δεν ένοιωσα αδικημένος για άνιση μεταχείριση και άδικες ενέργειες της στρατιωτικής ηγεσίας; Δεν ήθελα κάποιον ανώτερό μου να με προστατεύσει;

πηγή: https://www.militaire.gr/
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ