2018-07-01 11:30:23
Φωτογραφία για Κάνει το αδύνατο...συγκατοικεί με τις...κατσαρίδες [photos]
«Μετά από μια πυρηνική έκρηξη, τα μόνα που θα επιβιώσουν θα είναι οι αρουραίοι, οι κατσαρίδες και η Yamaha XT 600 », λέει με χιουμοριστική διάθεση ο Δρ. Mike Leahy για την απόφασή του να έχει για κατοικίδια, κατσαρίδες!

Ο άνθρωπος αυτός, όσο παράξενο και να φαίνεται σε όλους εμάς, ζει αρμονικά με τα αντιαισθητικά αυτά έντομα, στα οποία έχει χαρίσει και ονόματα: γνωρίστε τις Rupert, Lewis και Nick, τις τρεις κατσαρίδες από τη Μαδαγασκάρη, με τις οποίες φωτογραφίζεται για λογαριασμό της Telegraph και αποκαλύπτει το πώς είναι να ζει με τέτοια «πλάσματα».

«Προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον. Επιβιώνουν μετά από υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, σε χαμηλές θερμοκρασίες και χωρίς νερό», εξηγεί ο επιστήμονας. «Ο Nick είναι λίγο ’’ντίβα’’, δεν τρώει από τον σκουπιδοτενεκέ και απεχθάνεται τα λαχανικά. Οι υπόλοιπες τρώνε τα πάντα: από ψίχουλα μέχρι ότι έχει απομείνει από μια μακαρονάδα
. Ο Nick είναι λίγο υπέρβαρος –το όνομά του προέρχεται από έναν γκαραζιέρη που δούλευα παλιά. Ήμουν μηχανικός πριν σπουδάσω στο Oxford μοριακή βιολογία», λέει και περιγράφει το πώς είναι να ζει με τα ανατριχιαστικά αυτά ζωύφια: «Κάθονται στο χέρι μου. Τους αρέσει η ζεστασιά του ανθρώπινου σώματος. Θεωρούν την αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο, παρήγορη. Ποιος έχει ανάγκη από έναν σκύλο ή μια γάτα. Γιατί όχι μια κατσαρίδα ή μια βδέλλα ή ένα σκουλήκι;», διερωτάται. «Οι κατσαρίδες είναι καλές (!), και εύκολες για να ζήσει κανείς μαζί τους. Αν και μια κατσαρίδα είναι ταυτισμένη με τη βρωμιά, είναι πολύ καθαρά ζώα…».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ