2018-07-03 01:03:18
Φωτογραφία για «Οδηγούμε» το τραγούδι της ράπερ από τη Σαουδική Αραβία που κατέκτησε το διαδίκτυο! [video]
«We Drive» (Οδηγούμε) είναι ο τίτλος του τραγουδιού που ερμήνευσε η ράπερ Λεέσα, η οποία γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία, για να γιορτάσει την άρση της απαγόρευσης που εμποδίζει τις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα στη χώρα της.

«Μην ξεχνάτε ότι σήμερα είναι η δέκατη μέρα και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για ταξί, δεν γελάω, σήμερα μπορώ να οδηγώ», τραγουδάει η κοπέλα. Η δέκατη μέρα αναφέρεται στην ημερομηνία που, σύμφωνα με το μουσουλμανικό σεληνιακό ημερολόγιο Shawwal, ήρθη η απαγόρευση.

Η Λεέσα, επίσης, δίνει συμβουλές ασφάλειας σε γυναίκες που οδηγούν σε πολυσύχναστους δρόμους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσοχής, αναφέρει η διαδικτυακή πύλη Gulf News .

Από τις 24 Ιουνίου, επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα, ενώ η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει θεσπίσει έναν αυστηρό νόμο κατά της παρενόχλησης για να εξασφαλίσει την πλήρη ασφάλεια των γυναικών που οδηγούν στους δρόμους.

Η απόφαση ανακοινώθηκε με βασιλικό διάταγμα τον Σεπτέμβριο, αλλά εφαρμόστηκε μετά από αρκετούς μήνες, ώστε να γίνει δυνατή η προετοιμασία, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας σχολών οδήγησης για γυναίκες.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ