2018-07-03 11:10:57
Φωτογραφία για Αυστηρό σύστημα παραπομπών με οικογενειακό γιατρό πάση θυσία μέχρι τέλος του έτους! Τι σχεδιάζεται
Τρίτη 3 Ιούλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει πάση θυσία να τεθεί σε εφαρμογή το νέο αυστηρό σύστημα παραπομπών από τον οικογενειακό γιατρό στους ειδικούς.

Ή τουλάχιστον αυτό είναι το …φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο βέβαια προς ώρας σκαλώνει. Γι’ αυτό και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί η λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την άρνησητων γιατρών να συμμετάσχουν με ελάχιστα χρήματα στο νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr -είναι πολλά με βασικότερο να αφαιρεθούν οι υποχρεωτικές και δωρεάν επισκέψεις των οικογενειακών γιατρών στα σπίτια των ασθενών.

Το υπουργείο Υγείας θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό θα καμφθεί ο κλάδος, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά αγκάθια για τη συμμετοχή των γιατρών.


Άγνωστο παραμένει βέβαια εάν και πάλι ο ιατρικός κλάδος θα δεχθεί να συμμετάσχει στο εγχείρημα του οικογενειακού γιατρού.

Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για συνεργασία των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ αφού σε λιγότερο από 15 ημέρες πια υποτίθεται ότι λήγουν οι παλαιές συμβάσεις. Θεωρείται όμως βέβαιον ότι θα δοθεί παράταση. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα σενάρια: «Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε 15 μέρες! Τα σενάρια που εξετάζονται»

Παραπομπές…βρέξει χιονίσει

Όμως αυτό που τα στελέχη θεωρούν ως επιβεβλημένο είναι να εφαρμοσθεί μέχρι το τέλος του χρόνου σταδιακά ο έλεγχος των παραπομπών αφού αποτελεί μία από τις βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στους δανειστές.

Άλλωστε χωρίς το σύστημα των παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς και νοσοκομεία, καταρρέει συνολικά η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει οραματισθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονοδιάγραμμα για το gatekeeping: «Δείτε πότε μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σύστημα παραπομπών με τον οικογενειακό γιατρό! Τι ανακοίνωσε το υπ. Υγείας»

Μέχρι στιγμής πάντως οι ασθενείς όχι δεν μπορούν να πάρουν παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό, αλλά δε τον βρίσκουν καν για να εγγραφούν ώστε να ξεκινήσει σταδιακά να λειτουργεί το σύστημα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ