2018-07-04 09:47:47
Φωτογραφία για Η δικαίωση του Αντιπροέδρου της ΕΣΠΕΕΒ-Κ Λοχαγού Δημ. Κοντούρη για τη συνυπηρέτηση στρατιωτικών - εκπαιδευτικών
Του Ηλία Προύφα

Μόνο δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΕΕ Βόλου - Μαγνησίας, Λοχαγός Δημήτριος Κοντούρης, μετά τη θετική εξέλιξη που είχε το θέμα με τη συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών - εκπαιδευτικών.

Ως ο πρώτος από τον ''χακί'' συνδικαλιστικό χώρο, που ασχολήθηκε με το θέμα, βλέπει ότι ή όλη προσπάθειά του, με συνεχείς επαφές τόσο με τα συναρμόδια υπουργεία καθώς και με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, να έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τις τελευταίες εξελίξεις, οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και Εθνικής Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατέθεσαν τροπολογία, σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, δύναται να αποσπώνται με αίτησή τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει έως είκοσι χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγός τους και για όσο χρόνο υπηρετεί ο/η σύζυγος στη μονάδα αυτή. 

Σε περίπτωση που ο /η σύζυγος υπηρετεί σε νησί, η κατά το προηγούμενο εδάφιο απόσπαση δεν μπορεί να διενεργείται εκτός νησιού''.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ