2018-07-04 14:11:24
Φωτογραφία για Συντάξεις – Αναδρομικά: Ανατροπή με κούρεμα και φορολόγηση – Μειωμένα τα χρήματα που θα πάρουν οι συνταξιούχοι
Κόβουν 2 με 3 μήνες από τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι... - Τα χρήματα από τα αναδρομικά στις συντάξεις θα φορολογηθούν με 20% 

- Αναλυτικοί πίνακες με τα τελικά ποσά που θα δουν στον λογαριασμό 200.000 άτομα 

- Η πληρωμή των αναδρομικών από τις παράνομες κρατήσεις στις επικουρικές θα γίνει τον Αύγουστο

Τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τον Αύγουστο, ωστόσο τα ποσά δεν θα είναι αυτά που έχουν υπολογίσει 200.000 συνταξιούχοι. Θα είναι μικρότερα καθώς θα έχουν υποστεί διπλή περικοπή.

Η μια μείωση είναι αναμενόμενη καθώς όλα τα εισοδήματα φορολογούνται και έτσι στο ποσό που θα λάβουν οι συνταξιούχοι από τα οφειλόμενα αναδρομικά θα είναι “κουρεμένο” κατά 20%.

Η δεύτερη περικοπή ωστόσο έρχεται μετά από απόφαση του υπουργείου Εργασίας το οποίο υπολογίζει αντί 22 μηνών ( από τον Ιούνιο του του 2016 ως τον Απρίλιο του 2018) μόνο 20 ή ακόμη και 19 μήνες, υπολογίζει δηλαδή ότι οι παράνομες κρατήσεις έγιναν από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2016 και ύστερα.

Κάπως έτσι οι συνταξιούχοι θα λάβουν μεν αναδρομικά αλλά από αυτά θα λείπουν τα ποσά που αντιστοιχούν σε 2 με 3 μήνες, ενώ στο υπόλοιπο θα μπει και φόρος 20%.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ