2018-07-04 19:34:07
Φωτογραφία για RBS15 Mk4 Gungnir: Ο νέος αντιπλοϊκός πύραυλος της Saab
Μια νέα έκδοση του αντιπλοϊκού πυραύλου RBS15 ανάπτυξε η σουηδική εταιρεία Saab. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ο νέος πύραυλος ονομάζεται RBS15 Mk4 Gungnir και είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Η νέα έκδοση έχει μικρότερο βάρος και καλύτερο πιο αποτελεσματικό αισθητήρα εντοπισμού των στόχων σε σχέση με την έκδοση RBS15 Mk3. Ο νέος πύραυλος επιτρέπει στο χρήστη την εξαπόλυση του RBS15 Mk4 Gungnir υπο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση του κατά την πτήση του, αφού χάρις στο νέο ραντάρ-αισθητήρα και στο νέο σύστημα προγραμματισμού σχεδιασμού αποστολής, η διαδικασία την εκτόξευσης και της πτήσης προς το στόχο είναι αυτόνομη.

Το νέο σύστημα σχεδιασμού αποστολής επιτρέπει στον χρήστη την εξαπόλυση πολλών πυραύλων ταυτοχρόνως αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Τέλος ο νέος πύραυλος απαιτεί ελάχιστο χρονικό διάστημα για την ενεργοποίηση του και την εκτόξευση του, αυξάνοντας την επιβιωσιμότητα των φορέων που αξιοποιούν τον συγκεκριμένο πύραυλο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ