2018-07-05 15:53:33
Φωτογραφία για Τι αφορούν οι 3 τροπολογίες για τους Στρατιωτικούς που ψηφίσθηκαν χθες
Χθες (04/07/2018), ψηφίσθηκαν οι παρακάτω τροπολογίες του ΥΠΕΘΑ που αφορούν τους Στρατιωτικούς:

1. Αρ. Τροπολογίας: 1634/86 28.6.2018 Περιγραφή: Συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 72 του ν. 3433/2006 όσον αφορά στη διάρκεια θητείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΓΔΑΑΕ του Υπ. Εθνικής Άμυνας:

2. Αρ. Τροπολογίας: 1636/87 3.7.2018 Περιγραφή: Συμπλήρωση διατάξεων του ν. 2946/2001 - επέκταση η δυνατότητα απόσπασης εκπαιδευτικών που είναι σύζυγοι στρατιωτικών:

3. Αρ. Τροπολογίας: 1640/89 4.7.2018 Περιγραφή: Τροποποίηση του ν. 4472/17 (Α' 74) σχετικά με επιδόματα που χορηγούνται στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων:

ΕΦΗΜ. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: 100 ευρώ τον μήνα στους ακρίτες Στρατιωτικούς

Αφορά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Β. Ελλάδα και νησιά

Επεκτείνεται η καταβολή του μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου των 100 ευρώ (τροπολογία υπ' αριθμ. 3) σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Σκύρο (για το σύνολο πλέον προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων) και στις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαικάστρου της Σητείας.


Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Αμυνας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια στο νομοσχέδιο για την κύρωση Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Στους πληγέντες

Η επέκταση του επιδόματος έχει να κάνει ευθέως με την κυβερνητική προσπάθεια να αντιστρέψει προφανώς, και για προεκλογικούς λόγους, τις κακές εντυπώσεις που έχουν εντυπωθεί στη μεγάλη κατηγορία των στρατιωτικών, οι οποίοι -ως γνωστόν- έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις μνημονιακές περικοπές στην οκταετία της λιτότητας.

Επισήμως, και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η ρύθμιση υπηρετεί την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου για όσους υπηρετούν σε αυτές τις περιοχές, που -αν μη τι άλλο- επιφορτίζονται με πρόσθετα καθήκοντα, όπως η φύλαξη των συνόρων και η διαχείριση των προσφυγικών ροών. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω επίδομα δίνεται ήδη σε όσους υπηρετούν στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, καθώς και μόνο στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Σκύρου.

Την τροπολογία συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η ρύθμιση, πάντως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που συμφώνησε μεν επί της ουσίας, αλλά μίλησε για σπασμωδική νομοθέτηση. Η Ν.Δ. ζήτησε η ρύθμιση να καλύψει όχι μόνο τους στρατιωτικούς αλλά και τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες που υπηρετούν στις ίδιες περιοχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Κώστας Τασούλας, σε συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα καταθέσει νέα τροπολογία που θα καλύπτει και το προσωπικό του υπουργείου του.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ