2018-07-05 19:27:44
Φωτογραφία για Αρνούνται να επαναπροσλάβουν γιατρούς που είχαν απολυθεί και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια! Τι καταγγέλλει ο κλάδος
Πέμπτη 5 Ιούλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Δεν επαναπροσλαμβάνουν γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια

Ανάστατοι είναι οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) αφού παρότι γιατροί σε όλη την Ελλάδα που είχαν απομακρυνθεί από το δημόσιο ΕΣΥ με το νόμο Άδωνι Γεωργιάδη του 2014, ενώ προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν, η 6 Υγειονομική Περιφέρεια (6η ΥΠΕ) αρνείται να τους επαναπροσλάβει.

Πρόκειται για την υγειονομική περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος όπου δεκάδες γιατροί του πρώην ΙΚΑ που είχαν υποχρεωθεί να παραιτηθούν από το δημόσιο σύστημα, πρέπει τώρα να επιστρέψουν στο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις.

Τη στιγμή μάλιστα που πρόκειται για ειδικότητες ιατρικής που σήμερα απουσιάζουν από τις Μονάδες Υγείας οι οποίες παραμένουν …άδειες από ιατρικό προσωπικό. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Αυτές τις ΤΟΜΥ ποιος θα τις πάρει; Παραμένουν άδειες από γιατρούς»


Ωστόσο όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) η οποία να σημειωθεί πως βρέθηκε στη περιοχή της Καλαμάτας για να αναδείξει τη συγκεκριμένη τακτική που ακολουθείται, ο επικεφαλής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κωλυσιεργεί και δεν επαναπροσλαμβάνει τους γιατρούς που δικαιώθηκαν παρότι η απόφαση της δικαιοσύνης προβλέπει και πρόστιμο.

Να σημειωθεί πως σχεδόν το 100% των γιατρών που είχαν απομακρυνθεί από το δημόσιο σύστημα κα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκαν και επέστρεψαν στις θέσεις τους.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως παρά τις διαβεβαιώσεις της σημερινής κυβέρνησης (όταν ήταν στη αντιπολίτευση) ήταν πως θα επιστρέψουν όλοι οι γιατροί που απολύθηκαν επί Άδωνι Γεωργιάδη, σήμερα ετοιμάζεται ακόμη και νομοθετική παρέμβαση ώστε να μην παραμείνουν στο σύστημα με τις παλιές εργασιακές τους σχέσεις, όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Άλλωστε μέχρι το τέλος του έτους οι συγκεκριμένοι γιατροί θα πρέπει να κλείσουν υποχρεωτικά τα ιδιωτικά τους ιατρεία καθώς αυτό προβλέπει νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ