2018-07-06 16:52:23
Φωτογραφία για Σεντόσα, το νησί με το σκοτεινό παρελθόν
Αποτελεί το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο στη χώρα...Το απομονωμένο νησί Σεντόσα είναι το κορυφαίο τουριστικό θέρετρο της Σιγκαπούρης, το οποίο, παρότι έχει έκταση λιγότερο από 5 χιλιόμετρα και πληθυσμό μόλις 1.690 κατοίκους, δέχεται 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Το όνομα Σεντόσα σημαίνει «γαλήνη και ηρεμία» και το νησί διαθέτει τρεις παραλίες, ένα συγκρότημα ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, δύο από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ στην Ασία και μια σειρά από οικογενειακά αξιοθέατα, όπως το θεματικό πάρκο Universal Studios Singapore, το μουσείο της Madame Tussauds, έναν πύργο παρατήρησης ύψους 110 μέτρων, ένα πάρκο πεταλούδων και το μεγαλύτερο Ωκεανάριο της περιοχής. Το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό και ψυχαγωγικό συγκρότημά του, το Resorts World Sentosa, κόστισε το απίστευτο ποσό των 6.59 δισ. δολ. για την κατασκευή.

Ωστόσο, το Σεντόσα κρύβει και ένα σκοτεινό παρελθόν που δεν ήταν γνωστό μέχρι το 1972 όταν το όνομα του ήταν «Pulau Blakang Mati», το οποίο σημαίνει το «Νησί του θανάτου από πίσω»
. Η ακριβής προέλευση του δυσοίωνου ονόματος είναι αβέβαιη, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής το αποδίδουν στις δολοφονίες και τη πειρατεία που είχε γίνει στην περιοχή. Άλλοι πάλι αναφέρονται σε ένα ξέσπασμα ασθένειας στη δεκαετία του 1840 που σχεδόν εξάλειψε ολόκληρο τον πληθυσμό του νησιού.

Η πιο πρόσφατη ιστορία της είναι εξίσου τρομακτική. Μετά την παράδοση των συμμαχικών δυνάμεων τον Φεβρουάριο του 1942, το νησί μετατράπηκε σε φυλακή κρατούμενων πολέμου, και στέγασε Αυστραλιανούς και Βρετανούς κρατούμενους ιαπωνικών δυνάμεων.

Το Σεντόσα έγινε επίσης ο τόπος εκτέλεσης για Κινέζους στη Σιγκαπούρη, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για αντι-Ιαπωνικές δραστηριότητες. Η τωρινή ήσυχη παραλία μήκους 2 χιλιομέτρων, δίπλα στο γήπεδο γκολφ Serapong των 18 οπών, ήταν ένα από τα πεδία εκτέλεσης του νησιού.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ