2018-07-06 23:51:13
Φωτογραφία για 5 διατροφικοί μύθοι που πρέπει να ξεχάσεις μια για πάντα
Η αλήθεια είναι ότι με τόσες πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά για τον σωστό τρόπο διατροφής και υγείας, είναι πολύ εύκολο να μπερδευόμαστε και να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε όσα ισχύουν πραγματικά. Η επιστήμη όμως της υγειούς διατροφής είναι πολύ εύκολη και εδώ είναι 5 τρόποι για να μπορέσεις να την ακολουθήσεις:

1. ΜΥΘΟΣ: Όταν τρως junk food, μπορείς απλά να το κάψεις στο γυμναστήριο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν είναι τόσο απλό, αφού η ποιότητα του φαγητού που καταναλώνεις είναι εξαιρετικής σημασίας. Οι επιπτώσεις του junk food δεν εξαλείφονται απλώς με μία σκληρή προπόνηση, αφού κάποια από τα τεχνητά πρόσθετα των επεξεργασμένων τροφίμων ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων.

2. ΜΥΘΟΣ: Είναι καλό να καταναλώνεις όση περισσότερη πρωτεΐνη μπορείς.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης μπορεί είτε να «κολλήσει» τον οργανισμό σου, είτε να προκαλέσει και αύξηση βάρους. Για να πετύχεις μία καλή ισορροπία μπορείς να περιλαμβάνεις τις πρωτεΐνες σε κάθε σου γεύμα, χωρίς όμως να το παρακάνεις.


3. ΜΥΘΟΣ: Το φαγητό μετά την προπόνηση, είναι σαν να ακυρώνει την προπόνησή σου.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η άσκηση εκτός από τα οφέλη, έχει και κάποιες επιπτώσεις στο σώμα. Μετά από κάθε προπόνηση, το σώμα σου μπαίνει σε φάση αποκατάστασης. Η κατανάλωση ενός καθαρού, πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά γεύματος ή snack παρέχει στα κύτταρα τις πρώτες ύλες που χρειάζονται για να θεραπευτούν και να επισκευαστούν.

4. ΜΥΘΟΣ: Τα γλυκά φρούτα είναι το ίδιο επιβλαβή με τα γλυκά.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν τα φρούτα και δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης με τα γλυκά. Τα σάκχαρα των φρούτων είναι πολύ λιγότερα και το πιο σημαντικό; Περιέχουν θρεπτικά συστατικά, νερό και ίνες απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού σου.

5. ΜΥΘΟΣ: Όλα τα λιπαρά παχαίνουν.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η έξυπνη στρατηγική σ’ αυτό το σημείο είναι η κατανάλωση των σωστών λιπαρών όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Τα καλά λιπαρά και τα φυσικά λίπη όπως του ελαιόλαδου, του αβοκάντο και των καρυδιών, αυξάνουν τις ορμόνες που καταστέλλουν την όρεξη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ