2018-07-07 12:07:21
Φωτογραφία για Τέλος το τεστ ΠΑΠ; Βρέθηκε κάτι πιο ισχυρό για τη διάγνωση καρκίνου!
Τέλος το τεστ ΠΑΠ; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα βρέθηκε ένα πιο ισχυρό “όπλο”, ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τέλος το τεστ ΠΑΠ με τη νέα ανακάλυψη; Δύσκολο αλλά είναι θετικό το ότι γίνονται έρευνες και η επιστήμη εξελίσσεται. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένας από τους πιο εύκολους καρκίνους για την πρόληψη και μπορείς να τον εντοπίσεις πολύ εύκολα κάνοντας το τεστ ΠΑΠ.

Το τεστ ΠΑΠ χρησιμοποιείται περισσότερο από 50 χρόνια και βασίζεται στην αναζήτηση καρκίνου ή προκαρκινικών κυττάρων, ελέγχοντας τα κύτταρα που λαμβάνονται απ’ τον τράχηλο της μήτρας. Το τεστ HPV ανιχνεύει την παρουσία του δυνητικά καρκινογόνου ιού στον τράχηλο, ανιχνεύει προκαρκινικά στάδια νωρίτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από το τεστ ΠΑΠ, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.

«Υπάρχει ένα σημαντικό δείγμα που μας δείχνει ότι με το να συμπεριλάβουμε το HPV τεστ μαζί με την κυτταρολογία, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την ανίχνευση προκαρκινικών βλαβών του τραχήλου», δήλωσε η Dr Gina Ogilive από το Πανεπιστήμιο της British Columbia και επικεφαλής της μελέτης.  Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 19.000 γυναίκες ηλικίας 25 έως 65 ετών και δημοσιεύτηκε στο (Journal of American Medical Association.


Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι γυναίκες από τη μια ομάδα έκαναν μόνο το τεστ ΠΑΠ και η άλλη ομάδα έκανε μόνο το HPV τεστ. Μετά από τέσσερα χρόνια, σχεδόν έξι γυναίκες στις 1.000 που είχαν κάνει τεστ ΠΑΠ, διαγνώσθηκαν με προκαρκινικές αλλοιώσεις, έναντι μόνο δύο στις 1.000 που είχαν κάνει το τεστ HPV.

Το τεστ HPV είναι πιο αποτελεσματικό στην πρόβλεψη του καρκίνου. Οι γυναίκες που, σύμφωνα με το τεστ HPV, δεν έχουν λοίμωξη από τον ιό, έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν προκαρκινική αλλοίωση μέσα στην επόμενη τετραετία.

Το τεστ HPV ανιχνεύει νωρίτερα τις προκαρκινικές αλλοιώσεις, ενώ από την άλλη ένα αρνητικό τεστ HPV παρέχει μεγαλύτερη σιγουριά ότι οι γυναίκες δεν θα εμφανίσουν προκαρκινικές αλλοιώσεις μέσα στην επόμενη τετραετία. Αυτό σημαίνει πως οι γυναίκες θα μπορούν να ελέγχονται πιο αραιά, αλλά να έχουν πιο ακριβή αποτελέσματα

Βέβαια, οφείλουμε πολλά στο τεστ ΠΑΠ, το οποίο έχει σώσει χιλιάδες γυναίκες και έχει ανιχνεύσει τον καρκίνο στα πρώιμα στάδιά του. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνα, το τεστ HPV ίσως αντικαταστήσει το τεστ ΠΑΠ.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά από το 2012 στις γυναίκες 21 έως 29 ετών να κάνουν μόνο τεστ ΠΑΠ κάθε τριετία, ενώ οι γυναίκες 30 έως 65 ετών είτε μόνο ένα τεστ ΠΑΠ κάθε τρία χρόνια, είτε τόσο τεστ ΠΑΠ όσο και HPV κάθε πέντε χρόνια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ