2018-07-08 00:30:24
Φωτογραφία για Ο μύθος για τα σπρέι μαυρίσματος που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε
Τα σπρέι μαυρίσματος δίνουν στο δέρμα αυτή τη χρυσή, ηλιόλουστη λάμψη που συνήθως επιτυγχάνεται μόνο μετά από αρκετές ημέρες έκθεσης στον ήλιο. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι το χρώμα σας εμποδίζει να αποκτήσετε ένα πραγματικό μαύρισμα. Στην πραγματικότητα, δεν προστατεύει ή δημιουργεί οποιαδήποτε μορφή φραγμού στο δέρμα.

Αν και φαίνεται πραγματικό, το σκούρο χρώμα από τα σπρέι μαυρίσματος δημιουργείται από την αντίδραση ενός συστατικού που ονομάζεται διυδροξυακετόνη (DHA) και τα αμινοξέα. 

Αυτό είναι διαφορετικό από το να εκτίθεστε στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, πράγμα το οποίο στη συνέχεια προκαλεί την εξάπλωση της μελανίνης στην επιφάνεια του δέρματος για να το προστατεύσει από ζημιές, δημιουργώντας έτσι το πιο σκούρο χρώμα.

Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιήσετε το σπρέι μαυρίσματος πριν από τις διακοπές σας, μπορείτε ακόμα να μαυρίσετε (και να καείτε!) κάτω από αυτό. Θα πρέπει επίσης να εφαρμόζετε συχνά ένα καλό αντηλιακό, επειδή το σκούρο χρώμα θα μπορούσε να συγκαλύψει τα ηλιακά εγκαύματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην παρατηρήσετε τα κόκκινα σημάδια μέχρι να είναι πολύ αργά. 


Μην αφήσετε αυτή την ψεύτικη λάμψη να σας ξεγελάσει και νομίζετε ότι χρειάζεστε χαμηλότερο δείκτη προστασίας – το δέρμα σας δεν είναι πραγματικά μαυρισμένο. Χρησιμοποιείτε πάντα SPF 30 ή παραπάνω όταν βρίσκεστε στον ήλιο.

Εάν ανησυχείτε ότι οι αντηλιακές κρέμες θα επηρεάσουν το ψεύτικο μαύρισμα που έχετε αποκτήσει, επιλέξτε προϊόντα που δεν περιέχουν έλαια και δεν θα αλλοιώσουν το χρώμα τόσο γρήγορα. Υπάρχουν μερικά σπρέι μαυρίσματος στην αγορά που περιέχουν δείκτη προστασίας, αλλά λειτουργούν καλύτερα αν δεν σχεδιάζετε να περάσετε όλη την ημέρα στον ήλιο. 

Κρατήστε αυτά τα προϊόντα για οικιακή χρήση και επιλέξτε ένα κανονικό αντηλιακό ή ένα σπρέι για σταδιακό μαύρισμα με ενσωματωμένο δείκτη προστασίας. Αυτό θα ενισχύσει τη λάμψη που έχετε, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας μαύρισμα, ώστε να έχετε μικρότερο κίνδυνο να το παρακάνετε.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ