2018-07-09 13:00:41
Φωτογραφία για Πότε βγήκαν τα μπικίνι στις παραλίες;
Ένας Γάλλος, ονόματι Λουί Ρεάρ, σχεδίασε το πρώτο σύγχρονο μπικίνι και… ξεγύμνωσε τις γυναίκες στις παραλίες.

Λέγεται, βέβαια, ότι δεν είχε πρώτος την ιδέα, αλλά τελειοποίησε την αρχική δημιουργία του σχεδιαστή Ζακ Εν.

 Ο Εν είχε ονομάσει το μαγιό του «Άτομο» (από την ονομασία του μικρότερου σωματιδίου ενός χημικού στοιχείου) θέλοντας να υποδηλώσει το μικροσκοπικό του μέγεθος.

Ο Ρεάρ ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό και βάπτισε το μπανιερό του «μπικίνι» – από το όνομα της Ατόλης Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου έγιναν οι πρώτες δοκιμές ατομικής βόμβας – ευελπιστώντας να προκαλέσει… έκρηξη ενθουσιασμού στους άντρες μπροστά στη θέα των ημίγυμνων γυναικών στις παραλίες.

Το… εκρηκτικό μαγιό του Ρεάρ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 5 Ιουλίου του 1946 σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Αφού πρώτα πέρασε από… σαράντα κύματα, καθώς κανένα μοντέλο της εποχής δεν τολμούσε να το φορέσει. Τελικά δέχθηκε η Μισελίν Μπερναρντινί, μια 18χρονη αισθησιακή χορεύτρια που εργαζόταν στο Καζίνο του Παρισιού.

Η Μισελίν φόρεσε το μπικίνι και κρατώντας ένα κουτί σπίρτα (στο οποίο χωρούσε το μικροσκοπικό μαγιό) φωτογραφήθηκε στην Πισίνα Μολιτόρ του Παρισιού.

Η τολμηρή Μπριζίτ Μπαρντό το «απογείωσε»

Παρά το γεγονός όμως ότι το μπικίνι είχε ανέβει στις παρισινές πασαρέλες, χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια ώσπου να ανέβει και στις αμερικανικές. Στο μεταξύ απαγορεύτηκε στην Αυστραλία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο και στην Ιταλία ενώ το Βατικανό το χαρακτήρισε «αμαρτία».

Ούτε το 1951 στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Υφηλίου που έγινε στο Λονδίνο επιτράπηκε η χρήση του από τις διαγωνιζόμενες. Ώσπου εμφανίστηκε με μπικίνι η Μπριζίτ Μπαρντό στην ταινία του Ροζέ Βαντίμ «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» (1957) και τα δεδομένα άλλαξαν. Άρχισε να δημιουργείται μια νέα τάση στην αγορά των μαγιό, που «απογειώθηκε» το 1960 μετά την ποπ επιτυχία του Μπράιαν Χίλαντ Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini.

Λίγο αργότερα το μπικίνι κατέφτασε και στην Ελλάδα, όπου το πρωτοείδαμε φορεμένο από πρωταγωνίστριες σε ταινίες («Κορίτσια στον ήλιο» κ.ά.).

Με το πέρασμα των χρόνων το μέγεθος του μπικίνι όλο και μίκραινε, ώσπου στη δεκαετία του 1980 έκανε την εμφάνισή του το πρώτο string. Σήμερα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα, που σημαίνει ότι οι γυναίκες από τη στιγμή που το φόρεσαν, δεν σκοπεύουν να το αποχωριστούν.

 Έχουμε και Instagram, πέρνα μια βόλτα να μας καμαρώσεις

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ