2018-07-10 09:44:48
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Κατερίνης: ''Η εμπιστοσύνη μας στον Ελληνικό Στρατό έχει μεγιστοποιηθεί''
Του Ηλία Προύφα

''Τρέφουμε βαθιά εκτίμηση στον Ελληνικό Στρατό και το έργο που επιτελεί, το οποίο είναι εθνικό και κοινωνικό. Η εμπιστοσύνη μας, ιδιαίτερα το διάστημα που διανύουμε έχει μεγιστοποιηθεί και όχι άδικα. Ο συνδυασμός των στρατιωτικών αρετών, είναι απαραίτητες για να επιβιώσουμε ως έθνος, να διαιωνίσουμε τις αρετές της φυλής μας και να παραδώσουμε στις επερχόμενες γενεές, έναν καλύτερο κόσμο''.

Με τα λόγια αυτά αναφέρθηκε στο Στρατό μας, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιος, κατά τον προχθεσινό εορτασμό του πολιούχου του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα Αγίου Προκοπίου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουλίου, με εσπερινό και παράκληση προς τον Άγιο, από τον Στρατιωτικό Ιερέα της 1ης Στρατιάς, Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Σαμαρά. Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ακυρώθηκε το τελετουργικό της λιτάνευσης της ιερής εικόνας του Αγίου και τελέσθηκε μόνο η ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο της ΛΑΦ Ανωτάτων.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε η Διοίκηση της 1ης Στρατιάς, ο Αντιδήμαρχος Δίου - Ολύμπου, απόστρατος Συνταγματάρχης Γιάννης Πούλιος και αρκετοί παραθεριστές και επισκέπτες του θερέτρου.

Δείτε φωτό και βίντεο με την ομιλία του Μητροπολίτη:
kranosgr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ