2018-07-10 11:45:57
Φωτογραφία για Είχε προαναγγείλει την αυτοκτονία ο 14χρονος - Γιατί δεν είναι bullying και γιατί πρέπει να προστατευθούν οι συμμαθητές του
Ο 14χρονος αριστούχος μαθητής, με πολύ υψηλές κοινωνικές ανησυχίες και διεμβολισμό στην κριτική και στον προβληματισμό, αλλά με εκ διαμμέτρου χαμηλές ψυχιοκές αντοχές για

να διαχειριστεί το τεράστιο φορτίο της αναλυτικής αντίληψης, είχε προαναγγείλει το απονενοημένο διάβημα και μάλιστα πριν από καιρό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, δύο είναι τα κρίσιμα στοιχεία που εστιάζουν οι παιδοψυχολόγοι του Ανηλίκων από την περιήγηση στα κείμενα του ημερολογίου του, που αποτελούν αληθινές πραγματείες πάνω στον ουτοπικό στοχασμό για τη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από μίση, πάθη, αδικίες και προγραφές.

Το πρώτο, μία πρόταση στην οποία γράφει, "πέρασα ωραία, αλλά δεν είναι δίκαιη η κοινωνία". Όπως φαίνεται να προκύπτει από τη διερεύνηση λέξη με τη λέξη στο καταπίστευμα του φιλοσοφικού κοινωνισμού που αποτύπωσε στο ημερολόγιο του, η σκέψη αυτή αποτυπώθηκε μετά από έξοδο με τους γονείς του, όπου κάποιο άλλο παιδί, εμφανίστηκε κι επαιτούσε. Αυτό τον συγκλόνισε και τον βύθισε στον προβληματισμό του.


Σε κάποιο άλλο πρόσφατο σημείωμα, σημειώνει "αν πρέπει να ζω μόνο για κάποιους ανθρώπους. Τους γονείς μου και μετρημένους από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον". Αρκετά νωρίτερα πάντως, ανιχνεύθηκε μια πρόταση στην οποία γράφει. "Σκέφτομαι ν 'αυτοκτονήσω", με μια ανάλυση πάνω στην κοινωνική αδικία.

Οι παιδοψυχολόγοι όσο και οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, σχεδόν έχουν απορρίψει την εκδοχή του bullying καθώς όπως αποφαίνονται, ένα παιδί που βιώνει τον σχολικό ή τον εφηβικό εκφοβισμό και μάλιστα σε δόσεις μεγαλύτερες απ' ότι μπορεί ν' αντέξει, δεν δίνει τέλος στη ζωή του ένα μήνα μετά το κλείσιμο των σχολείων. Το κάνει είτε στις γιορτές των Χριστουγέννων είτε σε αυτές του Πάσχα, μπροστά στην επικείμενη απειλή της επιστροφής στο περιβάλλον που τον πληγώνει. Επίσης, από τα κείμενα δεν φαίνεται από πουθενά πως επιρρίπτει ευθύνες στους συμμαθητές του για τη τελική λύση στο δράμα που βίωνε.

Και γι αυτόν καθαυτόν τον λόγο, εφιστούν την προσοχή και συνιστούν προσοχή σε όσα λέγονται και γράφονται. Γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να φορτωθούν με ενοχικά σύνδρομα άλλοι 14χρονοι που ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχουν με την δραματικά τραγική κατάληξη του φίλου τους.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ