2018-07-10 14:22:25
Φωτογραφία για Βγήκε και το τελευταίο παιδί με τον προπονητή του από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών αλλά και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπηλιά στη Ταϊλάνδη.

Πριν από λίγο βγήκε το τελευταίο παιδί αλλά και ο προπονητής από την πλημμυρισμένη σπηλιά της Ταϊλάνδης.

Χθες, Δευτέρα, απεγκλωβίστηκαν τέσσερα αγόρια τα οποία τελούν στενής ιατρικής παρακολούθησης, την Κυριακή κατά την πρώτη φάση της διάσωσης, βγήκαν από τη σπηλιά τα πρώτα τέσσερα παιδιά, ενώ σήμερα απεγκλωβίστηκαν τα εναπομείναντα τέσσερα αγόρια ο 25χρονος προπονητής τους

Και στις τρεις φάσεις της επιχείρησης, κοντά στα παιδιά ήταν ο γιατρός που έδωσε το ΟΚ για να αρχίσει η διάσωση (πρώτα τσέκαρε την υγεία των παιδιών και εγγυήθηκε πως θα τα καταφέρουν) αλλά και τρεις Πεζοναύτες της Ταϊλάνδης, οι οποίοι έμειναν μαζί τους από την αρχή.

H περιπέτεια των παιδιών άρχισε στις 23/6, όταν τα 12 παιδιά ηλικίας από 11 έως 16 χρόνων, μπήκαν στη "μαγική σπηλιά", όπως έχει χαρακτηριστεί Tham Luang. 


Προηγουμένως είχαν δώσει 28 δολάρια για να αγοράσουν σνακ και αναψυκτικά. Άφησαν τα ποδήλατα στην είσοδο του σπηλαίου και άρχισαν να περπατούν.

 Aψήφησαν τον κίνδυνο ενδεχόμενου μουσώνα, που αυτήν την περίοδο είναι κάτι το σύνηθες στην Ταϊλάνδη. 

Μια καταρρακτώδης βροχή είχε ως συνέπεια την κατολίσθηση και το κλείσιμο της διαδρομής προς την έξοδο.

 Για ημέρες ήταν αγνοούμενοι.

Εντοπίστηκαν στις 2/7, οπότε στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης, με πρώτο πρόβλημα το πώς θα φτάσουν στα παιδιά, χωρίς να απειλήσουν τη ζωή τους.

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ