2018-07-11 16:21:10
Φωτογραφία για Αν ρίξεις αυτό η άσχημη μυρωδιά στο νεροχύτη θα εξαφανιστεί
Οι μυρωδιές που βγαίνουν από τους νεροχύτες, είτε της κουζίνας είτε του μπάνιου, είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Όταν το νερό δεν μπορεί να εισχωρήσει ελεύθερα, λιμνάζει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτές οι ιδιαίτερα δυσάρεστες οσμές. Στην κουζίνα βασική αιτία για τις φραγμένες σωληνώσεις αποτελούν τα υπολείμματα φαγητού ή τα λίπη, ενώ στο μπάνιο το φράξιμο προέρχεται κυρίως από τρίχες.

Ποιο είναι αυτό το μείγμα που θα νικήσει τη μυρωδιά στο νεροχύτη;

Τι θα χρειαστούμε

Για να φτιάξουμε το μείγμα που θα εξαφανίσει τις οσμές θέλουμε:

Δύο λεμόνια

1/4 της κούπας σόδα μαγειρικής

Βραστό νερό

Πώς θα το κάνουμε

Βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια μέσα σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Αναμειγνύουμε σιγά σιγά μέσα στο χυμό τη σόδα μαγειρικής. Θέλει προσοχή γιατί με την ανάμειξη θα αρχίσουν να βγαίνουν αφροί στην επιφάνεια. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό απευθείας στο σιφώνι του νιπτήρα.


Αφήνουμε να περάσουν 20 λεπτά και ρίχνουμε άφθονο βραστό νερό. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει να αποφράξουν οι σωληνώσεις, ενώ το λεμόνι μαζί με τη σόδα θα αφαιρέσουν κάθε ανεπιθύμητη μυρωδιά.

Αν είμαστε fun των αιθέριων ελαίων, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λεβάντας ή μέντας (ή όποιο αιθέριο έλαιο έχουμε) μέσα στο διάλυμα σόδας λεμονιού, για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το άρωμα.

Αυτό το τρικ μπορούμε να το εφαρμόσουμε εξίσου αποτελεσματικά και στο σιφώνι της μπανιέρας ή τις υδρορροές στο μπαλκόνι!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ