2018-07-12 06:58:15
Φωτογραφία για Πώς να σταματήσεις τη φαγούρα από τα κουνούπια
Κουνούπια. Αυτή η μάστιγα Και άλλη μία: η φαγούρα που προκαλεί το τσίμπημα των κουνουπιών. Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια είναι σαν καρπούζι χωρίς κουκούτσια, σαν παγωτό χωρίς χωνάκι, σαν μπάνιο χωρίς θάλασσα. Ανακούφισε το δέρμα σου από τη φαγούρα των κουνουπιών με αυτές τις 7 συμβουλές.

Γιατί τα κουνούπια σου προκαλούν φαγούρα;

Όταν τα κουνούπια σε τσιμπούν (τα θηλυκά τσιμπούν), σου ρουφούν το αίμα αφήνοντας το σάλιο τους κάτω από το δέρμα σου. Το σάλιο περιέχει ένα αντιπηκτικό κοκτέϊλ με πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες αυτές θεωρούνται ξένες ουσίες για το ανοσοποιητικό σου σύστημα, και έτσι απελευθερώνει ισταμίνη, μια ένωση που βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να φτάσουν στην περιοχή και να αποτρέψουν τον εισβολέα. Η ισταμίνη είναι αυτή που προκαλεί φαγούρα, φλεγμονή και πρήξιμο. Διάβασε σχετικά: Στείλτε τα κουνούπια για χαμηλές πτήσεις με αυτούς τους τρόπους!

Πόσο διαρκεί το τσίμπημα του κουνουπιού;


Το τσίμπημα από τα κουνούπια μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως και λίγες μέρες. Το τσίμπημα του κουνουπιού και τα συμπτώματά του ποικίλλουν ανάλογα με το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου ή το άτιμο κουνούπι που σε τσίμπησε. Μερικές φορές τα τσιμπήματα των κουνουπιών αφήνουν μικρά σκούρα σημάδια για πολύ καιρό, ακόμη κι όταν η φαγούρα και το δάγκωμα έχουν περάσει. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα τείνουν να έχουν αυτά τα παρατεταμένα σημάδια. Για να αποφύγεις τον υπερχρωματισμό, αναζήτησε κρέμες με βιταμίνη C, E ή Β3 (νιασιναμίδη). Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς και αντηλιακό με SPF 30.

Ανακούφισε το δέρμα σου από τη φαγούρα των κουνουπιών με 7 συμβουλές

1 Καθάρισε την περιοχή με οινόπνευμα

Αν αντιληφθείς το τσίμπημα αμέσως καθάρισε την περιοχή με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα είναι αντισηπτικό και μπορεί να σε ανακουφίσει από τη φαγούρα. Απόφυγε τη χρήση υπερβολικού οινοπνεύματος, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου.

2 Βάλε λίγο μέλι

Το μέλι και η προπόλη έχουν αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες καθώς και θεραπευτικές. Μειώνει τη φλεγμονή και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της μόλυνσης. Επειδή το απλό μέλι και τα σάκχαρά του μπορεί να αποτελέσουν πόλο έλξης για άλλα κουνούπια δοκίμασε το Μελισσόχορτο για Tσιμπήματα της Korres. Κατευνάζει τους ερεθισμούς και το αίσθημα κνησμού και αποτρέπει το σχηματισμό οιδήματος.

3  Βάλε αλόη βέρα (aloe vera)

Το gel της αλόης φαίνεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην επούλωση των πληγών ενώ έχει και καταπραϋντική δράση στη φαγούρα. Διατήρησε ένα φυτό αλόης βέρα στο μπαλκόνι σου. Μπορείς να κόψεις τα φύλλα της και να εφαρμόσεις απευθείας το τζελ που περιέχουν.

4 Δοκίμασε ένα προϊόν για μετά το τσίμπημα

Όπως το Bionat Biogreen Gel. Δερματολογικό gel με μοναδικό φυτικό συνδυασμό από Lapacho (Tabebuia Avellanedae), Πρόπολη, Καλέντουλα, Αλόη Βέρα, εκχύλισμα σπόρων Γκρέιπ φρουτ & MSM. Το Biogreen gel υποστηρίζεται από κλινικές μελέτες σε άνθρωπο οι οποίες τεκμηριώνουν τις αντιβακτηριακές, αντιϊκές, αντιμυκητιασικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Αποτελεί ασφαλή, φυσική και αποτελεσματική λύση σε ένα ευρύ φάσμα δερματολογικών παθήσεων από 6 μηνών βρέφος

5 Κρύωσέ το

Το κρύο δημιουργεί αγγειοσυστολή, έτσι μειώνει την ποσότητα του αίματος που ρέει στην περιοχή και μειώνει το πρήξιμο και τη φαγούρα. Τύλιξε πάγο σε μια πετσέτα ή σε ένα πανί κουζίνας και βάλ’τον στο τσίμπημα για 10 έως 15 λεπτά. Επανάλαβε μέχρι μία φορά ανά ώρα.

6 Βάλε ένα φακελάκι τσαγιού

Όπως και ο πάγος, έτσι και ένα φακελάκι τσαγιού εμποτισμένο σε παγωμένο νερό θα μειώσει τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματός σου μειώνοντας το πρήξιμο και ανακουφίζοντάς σε από τη φαγούρα. Το τσάι περιέχει επίσης αγγειοσυσταλτικές ιδιότητες, λόγω των ενώσεων που περιέχει, τις τανίνες, όπως και η καφεΐνη. Έτσι ίσως να διαπιστώσεις ότι είναι πιο καταπραϋντικό από τον πάγο. Βάλε το για 10 έως 15 λεπτά στην περιοχή.

7 Απόφυγε αυτές τις σπιτικές θεραπείες για τα τσιμπήματα

Οι ακόλουθες θεραπείες δεν έχουν κανένα επιστημονικό στοιχείο που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά τους. Μπορεί μάλιστα να αυξήσουν τον ερεθισμό του δέρματος ή να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως αίσθηση καψίματος, σπυράκια, ξηρότητα και άλλα.

Μαγειρική σόδα

Χυμό λεμονιού

Οδοντόκρεμα

Ξύδι

Φίλια Μητρομάρα
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ