2018-07-13 08:39:51
Φωτογραφία για Αναζητούνται ακόμη 2360 οικογενειακοί γιατροί για νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ! Διχασμένοι οι γιατροί
Παρασκευή 13 Ιούλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μόλις…2360 οικογενειακούς γιατρούς αναζητά ο ΕΟΠΥΥ για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους του., γιατροί οι οποιοι θα πρέπει να υπογράψουν τις νέες τροποποιημένες συμβάσεις.

Άλλωστε όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι σήμερα με βάση την τελική καταμέτρηση, έχουν υπογράψει σύμβαση 470 Παθολόγοι, Γενικοί Γιατροί, Παιδίατροι ενώ η λίστα πρέπει να περιλαμβάνει 2830.

Πρόκειται για το 16,6% του συνολικού αριθμού των απαιτούμενων συμβάσεων με συνέπεια υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ να πρέπει να καλύψουν άλλο…83,4%!

Βέβαια οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στους όρους των συμβάσεων – και όχι στις αμοιβές– είναι άγνωστο εάν μπορούν τελικά να προσελκύσουν άλλους 2360 οικογενειακούς γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ τις τροποποιήσεις των συμβάσεων που θα γίνουν: «Αλλάζουν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς την τελευταία στιγμή! Τι καταργεί»


Οι αλλαγές άλλωστε αφορούν κυρίως στα ωράρια που θα πρέπει να ακολουθούνται στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ καταργούνται και οι υποχρεωτικές κατ οίκον επισκέψεις που θα γίνονται δωρεάν.

Μοιρασμένοι οι γιατροί για τις αλλαγές στις συμβάσεις

Πάντως οι τροποποιήσεις που ανακοινώθηκαν στις συμβάσεις από το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι δίχασαν τους γιατρούς. Και αυτό διότι οι Γενικοί Γιατροί μέσω της ΕΛΕΓΕΙΑ είδαν με καλό μάτι τις αλλαγές, θεωρώντας ότι οι περισσότερες κόκκινες γραμμές που είχαν τεθεί καταργήθηκαν από τη σύμβαση όπως αναφέρει ο Γραμματέας της ΕΛΕΓΕΙΑ Ευάγγελος Φραγκούλης.

Από την άλλη όμως Παθολόγοι και Παιδίατροι θεωρούν πως είναι προσχηματική η αλλαγή αφού επί της ουσίας στις αμοιβές και στις δεσμεύσεις του κλάδου δεν αλλάζει κάτι.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Ένωσης Άννα Μαστοράκου, μελετά τις αλλαγές και αφού εξετασθούν όλα τα δεδομένα θα αποφανθούν οριστικά.

Όπως και να ‘χει οι οικογενειακοί γιατροί που σήμερα είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ μπορεί να έχουν ληγμένες συμβάσεις στο τέλος του μήνα, αλλά θα μπορούν να αποφασίσουν και αργότερα τι θα κάνουν καθώς η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοικτή μέχρι να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός των 2830 γιατρών.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ