2018-07-13 21:42:19
Φωτογραφία για 4 τρόποι για να κάνεις αποτοξίνωση στο σώμα σου σε μία μέρα
Βρισκόμαστε πλέον για τα καλά στη μέση –σχεδόν- του καλοκαιριού και η αποτοξίνωση και η έντονη γυμναστική είναι πιο απαραίτητες από κάθε άλλη φορά. Φυσικά και ξέρουμε πως δεν υπάρχει καμία μαγική δίαιτα που να μας κάνει να χάνουμε κιλά σε χρόνο dt, μια αποτοξίνωση όμως μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, τόσο το σώμα, όσο και τον οργανισμό σου γενικά.

Και δεν υπάρχει άλλωστε και τίποτα κακό ή μεμπτό στο να κάνεις αποτοξίνωση για μία μόνο ημέρα. Αντιθέτως θα κάνεις κι ένα πολύ μεγάλο δώρο στον εαυτό σου. Γι’ αυτό κι εμείς σου βρήκαμε 4 τρόπους για να κάνεις τη δική σου μονοήμερη αποτοξίνωση.

Πιες νερό

Για να κάνεις αποτοξίνωση για μία ημέρα, πρέπει να πιείς τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερό. Αυτό βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων και των ιστών, που το σώμα χρειάζεται για καλή υγεία. Εκτός από το πόσιμο νερό, μπορείς επίσης να πίνεις χυμούς φρούτων, χυμούς λαχανικών και τσάι βοτάνων για να πάρεις τα υγρά που χρειάζεσαι. Το πόσιμο νερό βοηθά επίσης να διώξεις τις τοξίνες από το σώμα.


Φάε ένα υγιεινό πρωινό

Μετά το νερό, ενεργοποίησε τον εαυτό σου με φαγητό! Θα βάλει σε λειτουργία τον μεταβολισμό σου μετά από μια νύχτα ύπνου. Όταν κάνεις μία μίνι αποτοξίνωση, είναι ιδανικό να παραλείψεις το ψωμί, τα δημητριακά ή οποιαδήποτε εκδοχή τους στο πρωινό -καθώς θα προκαλέσουν το σώμα σου να διατηρήσει περισσότερο νερό- και αντ’ αυτού να προτιμήσεις την πρωτεΐνη, η οποία θα σου προσφέρει κορεσμό. Scrambled αυγά με σολομό είναι μία τέλεια σύνθεση πρωτεϊνών και ωμέγα-3 για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Μην παραλείψεις κανένα γεύμα της ημέρας (προτίμησε τα οργανικά)

Αυτά τα τρόφιμα είναι πιο υγιεινά για τον οργανισμό επειδή περιέχουν πολύ λιγότερα συντηρητικά, νιτρικά, θειικά, εντομοκτόνα και άλλα χημικά που συνήθως αποτελούν μέρος της επεξεργασίας τροφίμων. Φρούτα, λαχανικά και κρέατα όλα υπάρχουν σε βιολογικές ποικιλίες τη σήμερον ημέρα. Μπορείς να βρεις βιολογικά τρόφιμα και στα σούπερ μάρκετ.

Σιγουρέψου πως θα φας όλα τα γεύματα της ημέρας (από πρωινό μέχρι και σνακ) και φρόντισε να πάρεις όση περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες μπορείς.

Κάνε αερόβια γυμναστική

Ένας τρόπος για να χάσεις βάρος και να αποτοξινωθεί το σώμα σου είναι να ασκηθείς. Μπορείς να κάψεις θερμίδες με οποιαδήποτε αερόβια άσκηση, όπως ποδηλασία, τρέξιμο, περπάτημα, κολύμπι ή χορός, ενώ μπορούν να βοηθήσουν και στη καύση του λίπους. Οι περισσότερες τοξίνες στο σώμα βρίσκονται στους λιπώδεις ιστούς. Χάνοντας το λίπος, μειώνει; επίσης τα επίπεδα των τοξινών στο σώμα σου. Η άσκηση προκαλεί επίσης εφίδρωση και αυτή απελευθερώνει τις τοξίνες μέσω των πόρων του δέρματος.

Πιες ένα τσάι βοτάνων

Πιες ένα φλιτζάνι τσάι με ρίζα από πικραλίδα μαζί με το απογευματινό σου σνακ. Η πικραλίδα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και η σωστή ενυδάτωση συνδέεται με τα πάντα, από έναν υγιή μεταβολισμό, μέχρι καλή υγεία του δέρματος. Εάν η πικραλίδα δεν είναι το καλύτερο σου, πιες ένα πράσινο τσάι.
queen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ