2018-07-14 12:07:40
Φωτογραφία για Ghosting: Τι να κάνεις αν πιστεύεις ότι κάποιος σε «αποφεύγει» στα social media
Για σένα που τα social media είναι μέρος της… κουλτούρας σου και του τρόπου ζωής σου, το ghosting αποτελεί τον πραγματικό εφιάλτη σου! Ωστόσο, είναι και ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις να έρθεις σε κόντρα με κάποιον, να του πεις την αλήθεια, να τον αντιμετωπίσεις στα ίσα… Οπότε αν κάποιος σού κάνει ghosting, μάλλον δεν αξίζει και πολύ να ασχολείσαι μαζί του!

Τι είναι το ghosting;

Το «ghosting» υπάρχει από πάντα. Δεν είναι κάτι καινούριο! Όλοι επίσης μπορεί να έχουμε κάνει ghosting για κάποιο διάστημα κάποια στιγμή της ζωής μας, όχι μόνο σε σχέσεις αλλά και σε φίλους ακόμα… Τι σημαίνει; Στην πράξη σημαίνει ότι εξαφανίζεσαι ουσιαστικά από τη… διαδικτυακή ζωή κάποιου. Δεν απαντάς στα μηνύματά του, δεν κάνεις like στις αναρτήσεις του, δεν απαντάς στα τηλεφωνήματά του… Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Ο βασικός λόγος είναι ότι προφανώς θέλεις να χωρίσετε, αν τα έχετε, ή να μην τα φτιάξετε, αν δεν τα έχετε…


Τι να κάνεις αν καταλάβεις ότι είσαι θύμα ghosting;

Πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι σου κάνουν ghosting

Υπάρχει περίπτωση κάποιος να σε αποφεύγει για κάποιο διάστημα γιατί βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη φάση της ζωής του, που δεν του επιτρέπει να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις, ακόμα κι αν είναι θετικές. Μπορεί να συμβαίνει κάτι έκτακτο, που δεν γνωρίζεις. Για παράδειγμα, ένα θέμα υγείας στον ίδιο ή στην οικογένειά του, που του απορροφά όλον τον… ζωτικό του χρόνο. Ή ακόμα πιο πεζά, μπορεί να έχασε το κινητό του…  Αν ωστόσο, καταλάβεις ότι τελικά σε αποφεύγει πρέπει να εφαρμόσεις πλάνο!

Αξίζει να ασχολείσαι μαζί του;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείς όταν σιγουρευτείς ότι είσαι θύμα ghosting είναι αν αξίζει να ασχολείσαι με κάποιον που ουσιαστικά ηθελημένα σε αποφεύγει! Μπορεί να έχει τους λόγους του… Μπορεί να σε θέλει, μπορεί να έχει έντονα συναισθήματα για σένα αλλά να βρίσκεται σε μια φάση που να μην μπορεί να σου το εκφράσει. Το ζήτημα είναι να σκεφτείς κι εσύ τον εαυτό σου. Αξίζει να «τρως άκυρο» και να επιμένεις τόσο; Θα σε οδηγήσει πουθενά ή θα σε «διαλύσει»:

Μίλα του ανοιχτά

Αν έχεις αισθήματα για αυτόν και πιστεύεις ότι κάτι υπάρχει ή τουλάχιστον υπήρχε μεταξύ σας, τότε μίλα του! Αν πιστεύεις ότι κάτι έκανες που τον οδήγησε σε τέτοια συμπεριφορά, ρώτα τον ευθέως. Ή στείλτου ένα μήνυμα του τύπου: «Ξέρω τι σε πείραξε και με αποφεύγεις». Προσεκτικά όμως. Μην είσαι πολύ επιθετική, για να μην τον εκνευρίσεις ούτε να τον τρομάξεις!

Σκέψου πολύ προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις σου

Είναι πολύ πιθανό να μην απαντήσει στο «ευθύ»μήνυμά σου γιατί δεν θα ξέρει τι να απαντήσει! Άλλωστε αν ήξερε, δεν θα σου έκανε «ghosting»! Θα σου μιλούσε ευθέως! Όσο δελεαστικό κι αν είναι να τον… βρίσεις, μην το κάνεις! Θα χάσεις εντελώς το δίκιο σου και δεν θα σε βγάλει και κάπου! Κάνε ghosting στο ghosting! Πάρε τις αποστάσεις σου και δες πώς και αν θα αντιδράσει!

Δεν είναι δικό σου φταίξιμο!

Μη ρίχνεις τις ευθύνες σε σένα! Το ghosting δεν είναι μια… ώριμη συμπεριφορά! Ούτε ευγενική και σωστή είναι! Οπότε αν σου κάνει ghosting, είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό σου!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ