2018-07-14 22:27:08
Φωτογραφία για Βενιζέλος κατά Μαξίμου: Το πάγωμα συντάξεων φέρνει μεγαλύτερα κέρδη από την περικοπή τους
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν χρειάζεται» και εξήγησε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί καθώς το «πάγωμα» στις

συνταξιοδοτικές αποδοχές έως το 2022 που ήδη έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση αποφέρει μεγαλύτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα από την περικοπή τους

Για φθηνούς επικοινωνιακούς και πολιτικούς τακτικισμούς αναφορικά με τις νέες περικοπές στις συντάξεις κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει την οικονομική, πολιτική και ηθική ευθύνη για την νέα γενιά περικοπών».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι οι νέες μειώσεις φέρουν αποκλειστικά τις υπογραφές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επισήμανε ότι «το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν χρειάζεται» και εξήγησε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί καθώς το «πάγωμα» στις συνταξιοδοτικές αποδοχές έως το 2022 που ήδη έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση αποφέρει μεγαλύτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα από την περικοπή τους.


Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι «πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών και σε αυτή την περίοδο η κυβέρνηση επιδιώκει την μετακύλιση των επώδυνων μέτρων στις επόμενες κυβερνήσεις. Λέω στις επόμενες κυβερνήσεις γιατί δυστυχώς η επόμενη μακρά περίοδος είναι ναρκοθετημένη» και εξήγησε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί με μια πολιτική – δημοσιονομική συμφωνία που προβλέπει επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Δεν υπάρχει λογική. Μας καταδικάζει σε στασιμοχρεωκοπία. Συνυπάρχουν υψηλά πλεονάσματα με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

«Αυτό το δημοσιονομικό πλαίσιο έχει μια σειρά από επιπτώσεις. Οι επιπτώσεις οφείλονται στο ότι ενώ η χώρα ετοιμαζόταν να βγει από τα μνημόνια το 2014, τελικά οδηγήθηκε σε δευτερογενή κρίση που προκάλεσε βαθειά δημοσιονομική βλάβη. Τα πρώτα θύματα της πολιτικής αυτής είναι οι συνταξιούχοι» τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Βενιζέλος για να υπογραμμίσει «Φθάνουμε τώρα στο ρητορικό επικοινωνιακό παιχνίδι της περικοπής των συντάξεων. Αυτό το μέτρο ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μόνοι τους το ψήφισαν. Το ψήφισαν γιατί έχουν την πλήρη ευθύνη: οικονομική, ηθική πολιτική γι αυτή την νέα γενιά περικοπών. Είναι άλλο να περικόπτεις συντάξεις το 2010-12 που ξεκίναγες με πρωτογενές έλλειμμα και άλλο να ξεκινάς από την βάση του 2014 με πρωτογενές διαρθρωτικό πλεόνασμα».

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι «η προσωπική μου θέση είναι καθαρή: το μέτρο της περικοπής ονομαστικών συντάξεων δεν χρειάζεται. Νομοθετήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕλ παράλληλα με ένα πιο βαρύ μέτρο. Το πάγωμα των συντάξεων έως το 2022. Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του παγώματος είναι μεγαλύτερο της ονομαστικής περικοπής συντάξεων» και συμπλήρωσε «Από αυτή την οπτική γωνία σημασία έχει η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος που θα μπορούσε να επιτευχθεί με την επέκταση του παγώματος έως το 2022 και τον επανασχεδιασμό του ασφαλιστικού συστήματος. Υπάρχουν υπεύθυνες λύσεις»
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ