2018-07-15 17:01:34
Φωτογραφία για Tips για ομοιόμορφο και υγιές μαύρισμα
Μπορεί ο ήλιος να είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την καλή μας διάθεση, χρειάζεται, όμως, να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να μην τον μετατρέψουμε σε εχθρό τόσο για την εμφάνιση όσο και για την υγεία μας.

◗ Επιλεξτε το κατάλληλο αντηλιακό: Δεν είναι όλα τα αντηλιακά ιδανικά για την επιδερμίδα σας. Εάν έχετε ξηρή, αφυδατωμένη, σκασμένη, λιπαρή ή επιδερμίδα ευαίσθητη στις επιπρόσθετες ουσίες και τις αλοιφές, τότε θα πρέπει, αναγκαστικά, να εγκαταλείψετε την ιδέα των συνηθισμένων αντηλιακών του εμπορίου και να συμβουλευτείτε έναν φαρμακοποιό, ο οποίος θα έχει να σας προτείνει το καταλληλότερο για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Ο ήλιος, η άμμος και η θάλασσα είναι συνδυασμός που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και σοβαρή αφυδάτωση στην επιδερμίδα σας, γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην δείτε την επιλογή αντηλιακού ως μια υπόθεση που θα διευθετήσετε στο κοντινότερο σουβενίρ, λίγο πριν κάνετε την πρώτη σας βουτιά.


◗ Ένας δείκτης προστασίας δεν είναι αρκετός: Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την εντύπωση ότι ένα αντηλιακό με σχετικά υψηλό δείκτη προστασίας είναι αρκετό για να μας παρέχει έναν εξαιρετικό συνδυασμό μαυρίσματος και προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία. Δεν ισχύει όμως! Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, εννοείται πως δεν είμαστε συνεχώς κάτω από μια ομπρέλα! Η συχνότερη έκθεση συγκεκριμένων σημείων του σώματός μας στον ήλιο πολλές φορές προκαλεί ανομοιόμορφο μαύρισμα, το οποίο, ενώ θέλουμε να «διορθώσουμε» με τα πρώτα μας μπάνια, τελικά καταλήγουμε να χειροτερεύουμε, καθώς τα ήδη μαυρισμένα σημεία στο σώμα μας παίρνουν ακόμη περισσότερο χρώμα,

με αποτέλεσμα το... χάσμα να μεγαλώνει. Προμηθευτείτε, λοιπόν, 2 αντηλιακά, ένα με πολύ υψηλό και ένα με χαμηλότερο δείκτη προστασίας, ώστε να έχετε την ευκαιρία να θωρακίσετε τις ευαίσθητες περιοχές στο σώμα σας και να αφήσετε τις λιγότερο μαυρισμένες να... εξισορροπήσουν.

◗ Δεν είναι μύθος: Φροντίστε να εφαρμόσετε το αντηλιακό σας τουλάχιστον 30 λεπτά προτού εκτεθείτε στον ήλιο. Έτσι, θα δώσετε αρκετό χρόνο στα ωφέλιμα συστατικά του να απορροφηθούν γόνιμα από την επιδερμίδα σας, παρέχοντάς σας την προστασία που απαιτείται. Μετά το κολύμπι, μάλιστα, θα πρέπει να ανανεώσετε το αντηλιακό σας, γι’ αυτό καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα αντηλιακό που απορροφάται εύκολα από

την επιδερμίδα: η παραμονή σας για πολλή ώρα στον ήλιο εννοείται πως αργά ή γρήγορα θα προκαλέσει εφίδρωση, οπότε φροντίστε να προμηθετείτε με ένα προϊόν με υψηλή απορροφητικότητα, για να μην... εξατμιστεί μαζί με τον ίδρώτα σας.

◗ Φροντίδα και μετά την παραλία: Μπορεί κατά την παραμονή σας στην παραλία να μην κοκκινίσατε και να μην ερεθίσατε την επιδερμίδα σας, αλλά το γεγονός ότι δεν νιώθετε πόνο ή τσούξιμο δεν σημαίνει ότι δεν έχετε ταλαιπωρήσει το δέρμα σας. Φροντίστε την επιδερμίδα σας μετά την έκθεσή σας στον ήλιο, αγοράζοντας τα κατάλληλα προϊόντα. Ένα κατάλληλο καταπραϋντικό γαλάκτωμα προσφέρει εντατική φροντίδα στο δέρμα σας και είναι κατάλληλο για την περιποίησή σας, μετά το μπάνιο σας στη θάλασσα κι αφού επιστρέψετε από την παραλία. Αναδομεί τις στοιβάδες του δέρματος και εμποδίζει το ξεφλούδισμα που δημιουργεί δυσχρωμίες.

Tip to keep

Μπορείτε πάντοτε να προμηθευτείτε αντηλιακά σπρέι, τα οποία σας βοηθούν να ανανεώνετε την προστασία σας, εύκολα και πρακτικά.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ