2018-07-16 11:33:24
Φωτογραφία για «Κόκκινη κάρτα» στο ΕΣΥ,δίνουν έξι στους δέκα πολίτες
Δυσαρεστημένος από τις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας της χώρας δηλώνει ένας στους δύο κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Το ποσοστό όσων δηλώνουν δυσαρεστημένοιανεβαίνει όταν η ερώτηση εστιάζει στον δημόσιο τομέα Υγείας, με το 59% να βγάζει «κόκκινη κάρτα» στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και στα Κέντρα Υγείας.

Γεωργία Σκιτζή - Healthweb

Μάλιστα, το 63% των ερωτωμένων πιστεύει ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας έχει χειροτερέψει τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτά είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης που διεξήχθη για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2018 σε δείγμα 1.410 ενήλικων κατοίκων του νομού Θεσσαλονίκης, και την οποία παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο γ.γ. Νικόλαος Νίτσας.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι επιλέγουν συχνότερα τα ιδιωτικά ιατρεία και ακολουθούν τα νοσοκομεία και οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Το 29,5% απευθύνεται στον γιατρό μόνο όταν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, το 18,3% σε σταθερή βάση για τσεκάπ και το 17% για συγκεκριμένες εξετάσεις. Το 43% των Θεσσαλονικιών θεωρεί ότι το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και το 34% απάντησε ότι έχει μείνει ίδιο.


Για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού είναι ενήμερο το 57% των συμμετεχόντων και το 48% θεωρεί ότι το νέο σύστημα παραπομπής από τον οικογενειακό στον ειδικό γιατρό θα βελτιώσει την κατάσταση. «Στο μεγάλο θέμα του οικογενειακού γιατροί, οι πολίτες περιμένουν πολλά», τόνισαν οι κ. Εξαδάκτυλος και Νίτσας, εκφράζοντας την ελπίδα οι πολίτες να μην απογοητευθούν «από εξαγγελίες, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και καλές προθέσεις».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ