2018-07-16 15:52:24
Φωτογραφία για Οι 3 καλύτερες παραθαλάσσιες οικογενειακές βόλτες στην Αττική
Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και με την θερμοκρασία να τραβά την... ανηφόρα, το μυαλό μας ταξιδεύει μόνο σε θάλασσες, ακτές και παραθαλάσσιες βόλτες. Αν είστε από τους τυχερούς και βρίσκεστε ήδη σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος σίγουρα θα χαίρεστε δροσερές βουτιές και βόλτες σε όμορφα λιμάνια.

Αν, όμως, βρίσκεστε – όπως και εμείς – στην Αθήνα, τότε η μόνη σας διέξοδος είναι οι βόλτες στα παραθαλάσσια σημεία της πόλης. Το καλό με πολλά από αυτά, είναι, ότι πολύ κοντά τους έχουν παραλίες κατάλληλες για βουτιές – αρκετές βραβεύτηκαν και φέτος με γαλάζια σημαία – και διαθέτουν και παιδικές χαρές.

Έτσι τα παιδιά σας συνδυάζουν τις βουτιές, το παιχνίδι στην άμμο, αλλά και τη διασκέδαση στις γνωστές μας «κούνιες». Φορέστε, λοιπόν, τα μαγιό σας. Βάλτε αντηλιακά και καπέλα και επιλέξτε κάποιο από τα παρακάτω μέρη για τις καλύτερες, παιχνιδιάρικες βουτιές των παιδιών. Κι αν δεν έχετε όρεξη για βουτιές, μπορείτε απλώς να περπατήσετε και να παίξετε δίπλα στο κύμα.


Άλιμος

Η παραλιακή περιοχή στον Άλιμο είναι αγαπημένη! Ξεχωρίζει για τη θέα της, αλλά και την ιδιαίτερα πρωτότυπη παιδική χαρά της, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κύμα. Με το που βγείτε από το παρκάκι της παιδικής χαράς μπορείτε να χαλαρώσετε, να χαζέψετε τη θάλασσα και να περπατήσετε κατα μήκος της ή και να βουτήξετε στα γαλάζια νερά της παραλίας που θα βρείτε πιο δίπλα.

Βάρκιζα

Ακριβώς κάτω από την παραλιακή λεωφόρο και δίπλα σε γνωστές ταβέρνες με πολλές νοστιμιές, θα βρείτε την παιδική χαρά της Βάρκιζας, την οποία - κυριολεκτικά - χτυπά το κύμα. Η θέα είναι μαγευτική. Εσείς μπορείτε να χαλαρώσετε στα παγκάκια, απολαμβάνοντας τη θέα, ενώ τα παιδάκια σας μπορούν να τρέχουν και να παίζουν. Αν φτάσετε, βέβαια, ως εκεί μία βουτιά θα την ρίξετε σωστά; Πολύ κοντά στην παιδική χαρά υπάρχουν πολλά σημεία για να βουτήξετε.

Πάρκο Καραμανλή, Ραφήνα

Ένα σημείο με παιδική χαρά που ανακαινίστηκε πρόσφατα και περιμένει τα παιδιά για ατελείωτο παιχνίδι. Βρίσκεται στο κέντρο της Ραφήνας και δίπλα σε μια εκπληκτική παραλία, την παραλία του Λιμανιού - όπως λέγεται - η οποία ενδείκνυται και για βουτιές. Εξοπλιστείτε με καλή διάθεση, αφήστε τα παιδιά να παίξουν, προμηθευτείτε τα απαραίτητα από το αναψυκτήριο που θα βρείτε δίπλα της και καλή διασκέδαση!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ