2018-07-16 22:21:20
Φωτογραφία για 9η νίκη του Marquez στο Sachsenring
Ο Marc Marquez κατέκτησε την 9η νίκη του (σε όλες τις κατηγορίες) στην πίστα του Sachsenring στη Γερμανία. Το εντυπωσιακό είναι πως και στις 9 νίκες είχε κατακτήσει και την pole position. Δείχνει λογικό λοιπόν να μετονομαστεί η πίστα σε Marquezring… Στην εκκίνηση ο Marquez καθυστέρησε και είδε τον Lorenzo να κάνει μια ακόμα εκπληκτική εκκίνηση και να στρίβει πρώτος αλλά και τον Petrucci να τον ακολουθεί στη 2η θέση. Στρίβοντας λοιπόν τρίτος, ξεκίνησε έναν αγώνα τακτικής αφού οι περισσότεροι αναβάτες δεν είχαν κάνει προσομοίωση αγώνα και η αντοχή των ελαστικών ήταν το μεγάλο ερωτηματικό. Περνώντας τον Petrucci βρέθηκε πίσω από τον Lorenzo ο οποίος, για μια ακόμα φορά, δεν αντιστάθηκε καθόλου και οι θέσεις μεταξύ τους άλλαξαν πολύ εύκολα. Εν τω μεταξύ ο Rossi από την 6η θέση που ξεκίνησε, είχε ανέβει στην 4η. Σύντομα ο Petrucci πέρασε τον Lorenzo και ήρθε η σειρά του Rossi να ανέβει στην 3η θέση περνώντας τον Petrucci.


Ο Valentino Rossi άρχισε να πιέζει τον Lorenzo που φυσικά δεν παραδόθηκε εύκολα, όπως έκανε στην περίπτωση του Marquez. Όμως ο Rossi ήταν αποφασισμένος και αφού άλλαξαν μεταξύ τους θέσεις μερικές φορές, τελικά ο Ιταλός πέρασε. Ακολούθησε μια ωραία και καθαρή μάχη με τον Petrucci, την οποία κέρδισε ο Rossi ανεβαίνοντας στη 2η θέση. Αρχικά φάνηκε πως θα μπορούσε να πλησιάσει τον Marquez αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό αφού ο Marquez από τη μέση του αγώνα και μετά, άρχισε να πιέζει. Αύξησε τη διαφορά και ελέγχοντας απόλυτα τους αντιπάλους του πήρε μια άνετη νίκη τακτικής. Ο Valentino Rossi μετά τη μικρή παρένθεση του Assen επέστρεψε στα βάθρα και μάλιστα 2η θέση σε μια πίστα που παραδοσιακά δεν του ταιριάζει αλλά δεν ταιριάζει ιδιαίτερα ούτε στη Yamaha. Αυτό φέτος άλλαξε, αφού και ο Maverick Vinales παρότι έχασε θέσεις στην εκκίνηση, στη συνέχεια είχε την εμπιστοσύνη και το ρυθμό για να κάνει πολλά περάσματα και να τερματίσει τελικά τρίτος. Ο Danilo Petrucci ήθελε πολύ και προσπάθησε να ανέβει στο βάθρο αλλά δεν τα κατάφερε. Σε έναν αγώνα που χορηγός της διοργάνωσης είναι και ο βασικός χορηγός της ομάδας του, θα ήταν ένα ιδανικό αποτέλεσμα αλλά ο Ιταλός προβληματίστηκε με τη φθορά των ελαστικών και υποχώρησε στην 4η θέση.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Alvaro Bautista που δίνοντας μάχες τερμάτισε στην 5η θέση. Ήταν γρήγορος, αποφασισμένος, έκανε δυνατό και καθαρό αγώνα και δίκαια πήρε τη θέση αυτή. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Jorge Lorenzo και ήταν πρώτος στο μισό αγώνα. Αν ο αγώνας διαρκούσε ακόμα 2 γύρους ήταν πιθανό να χάσει και την 6η θέση από τον επίσης αργό και μάλλον χωρίς κίνητρο, Andrea Dovizioso που τερμάτισε 7ος.Οι Pedrosa, Zarco και Smith συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Απογοητευτικός αγώνας για τη Suzuki που είδε τον Iannone να τερματίζει 12ος και τον Rins να μη συμπληρώνει τον 1ο γύρο. Ο Stefan Bradl που αντικατέστησε τον Franco Morbidelli στη Marc VDS χάνοντας μάλιστα και το 1ο σκέλος δοκιμών, τερμάτισε στη 16η θέση, μπροστά από τον άλλο αναβάτη της ομάδας, τον Tom Luthi.

Ακολουθεί το καλοκαιρινό διάλειμμα για ομάδες και αναβάτες. Επόμενος αγώνας στις 5 Αυγούστου στο Brno της Τσεχίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ